Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

L’AMB connecta sis municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona amb més de 600 bicis

ACN Barcelona – L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa aquest dilluns el nou servei de bicicleta compartida Ambici, que comença amb sis municipis de la zona però […]

Agències 30/01/2023

ACN Barcelona – L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa aquest dilluns el nou servei de bicicleta compartida Ambici, que comença amb sis municipis de la zona però preveu arribar a quinze progressivament. De moment, més de 600 bicicletes del servei ja estan disponibles a les 55 estacions ubicades als municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i representants dels sis municipis inauguraran la xarxa de forma oficial el pròxim dijous 9 de febrer. L’AMB projecta un servei integrat amb el servei de transport públic amb 2.600 bicis i 236 estacions.

El projecte ha estat creat per l’AMB i el gestionarà Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Està cofinançat amb 7 milions d’euros a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (fons Next Generation).

Durant el 2023, l’AMB anuncia una tarifa promocional de 25 euros anuals per abonament, que permetrà 30 minuts d’us gratuïts per cada trajecte. Després d’aquesta mitja hora tindrà un cost de mig euro per cada mitja hora addicional.

A partir de l’any 2024, l’abonament tindrà un cost de 40 euros anuals, amb els primers 30 minuts a un preu de 15 cèntims d’euro. Després dels 30 minuts inicials, costarà mig euro cada 30 minuts.

També hi haurà un abonament per combinar l’Ambici i el Bicing de tarifa plana de Barcelona, que tindrà un cost de 65 euros anuals. Si s’opta per l’Ambici i el Bicing de tarifa plana per ús, el cost serà de 53 euros anuals.

Els usuaris que vulguin emprar la targeta física, la podran adquirir per un cost de 6 euros. En cas d’emprar el servei amb l’aplicació mòbil, serà gratuït.