Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

L’AMB aprova inicialment el projecte per ampliar la capacitat de tractament de la depuradora de Montcada i Reixac

ACN Montcada i Reixac.-El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat de manera inicial aquest dimarts el projecte constructiu per ampliar la capacitat de tractament de la depuradora d’aigües residuals (EDAR) […]

Avatar
Agències 23/02/2021

ACN Montcada i Reixac.-El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat de manera inicial aquest dimarts el projecte constructiu per ampliar la capacitat de tractament de la depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Montcada i Reixac. L’Actuació, que tindrà un cost de 13,7 milions d’euros que aportarà l’ACA, preveu l’ampliació del reactor biològic -el que permet eliminar la matèria orgànica de l’aigua- en dues noves línies, ampliant de 3 a 5 les línies de tractament. Durant el procés, també s’implementarà un sistema anòxic/òxic, que permetrà l’eliminació biològica de nitrogen de l’aigua tractada. L’ampliació garantirà una capacitat de tractament de 72.000 m3/dia, ja que aconseguirà eliminar nutrients de manera més eficient.

El projecte també inclou una reserva d’espai disponible preveient la futura construcció d’una fase de tractament terciari. Aquesta part del tractament, posterior a la depuració, permetria obtenir aigua d’una qualitat encara superior, que es podria destinar a altres usos, com ara la injecció als aqüífers subterranis, de manera que augmentaria la capacitat del recurs. L’AMB ja posa en pràctica aquesta tecnologia des del 2018 a l’EDAR del Prat de Llobregat. Finalment, també s’ha reservat l’espai necessari per a un futur centre de tractament de fangs mitjançant el procés de digestió anaeròbia.Totes aquestes millores es construiran als terrenys actuals de la depuradora, sense necessitat d’afectar zones veïnes i garantint, al mateix temps, el funcionament de la planta durant l’execució de les obres.Està previst que les obres, un cop licitades, tinguin una durada de 21 mesos.