Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

L’AMB aprova el pla estratègic per garantir aigua els propers 30 anys amb un pressupost de més de 2.100 MEUR

ACN Barcelona – L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat de manera definitiva aquest dimarts al matí, durant el Ple del Consell Metropolità, el Pla estratègic del cicle integral de […]

Agències 28/02/2023

ACN Barcelona – L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat de manera definitiva aquest dimarts al matí, durant el Ple del Consell Metropolità, el Pla estratègic del cicle integral de l’aigua (PECIA). És el full de ruta que ha de servir per reduir la falta d’abastiment que podria patir la zona a llarg termini. Segons el document, “el 2050 podria existir un dèficit hídric d’aigua potable a la metròpolis d’aproximadament 130 hm3/any”. Segons l’AMB, l’objectiu del PEICA és evitar que s’arribi a aquesta situació reduint el consum d’aigua i buscar fonts alternatives com la reutilització. El paquet sencer de mesures té un pressupost d’entre 2.100 i 2.400 milions d’euros, 132 dels quals aniran destinats a construir noves infraestructures.

El document exposa cinc reptes amb 74 actuacions concretes que comprenen mesures per a la reducció del consum d’aigua i per obtenir nous recursos. Planteja, entre altres, inversions en infraestructures que permetin incrementar la quantitat d’aigua disponible, com la construcció d’una nova planta potabilitzadora o d’una nova estació de regeneració d’aigua. 

Aquest pla estratègic ha sorgit d’un procés participatiu en què s’hi han implicat 87 organismes, inclosos els 36 municipis que integren l’AMB, universitats, entitats ecologistes, empreses gestores del cicle de l’aigua, experts i representants de la ciutadania.