Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’Alta Comissionada per als Drets Humans de l’ONU avisa que els atacs d’Israel contra Gaza “podrien ser crims de guerra”

ACN Brussel·les.-L’Alta Comissionada per als Drets Humans de les Nacions Unides, Michelle Bachelet, ha afirmat que els atacs d’Israel contra Gaza “podrien ser crims de guerra”. En una sessió especial […]

Avatar
Agències 27/05/2021

ACN Brussel·les.-L’Alta Comissionada per als Drets Humans de les Nacions Unides, Michelle Bachelet, ha afirmat que els atacs d’Israel contra Gaza “podrien ser crims de guerra”. En una sessió especial del Consell de Drets Humans de l’ONU a Ginebra, Bachelet ha qüestionat aquest dijous que el govern israelià complís “els principis de discreció i proporcionalitat del dret humanitari internacional” amb els bombardejos contra la població palestina de la Franja durant dues setmanes. “Els atacs aeris en zones tan densament poblades han provocat un alt nivell de morts i ferits civils, així com la destrucció generalitzada de la infraestructura civil”, ha criticat.

Bachelet també ha recriminat a Hamas el llançament “indiscriminat” de coets: “És una clara violació del dret humanitari internacional”.Per tot plegat, l’Alta Comissionada dels Drets Humans de l’ONU ha demanat una investigació “independent i imparcial” sobre els recents enfrontaments entre Israel i Hamas. A més, ha reiterat que cal “un procés de pau genuí i inclusiu per resoldre l’arrel” del conflicte que “acabi amb l’ocupació” d’Israel dels territoris palestins a Cisjordània.El Consell de Drets Humans de l’ONU s’ha reunit de manera extraordinària aquest dijous per debatre sobre l’obertura d’una investigació dels enfrontaments a l’Orient Pròxim.