Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

L’Alt Urgell posa en marxa una xarxa telefònica de suport psicològic durant el confinament pel coronavirus

ACN La Seu d’Urgell.-L’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) posen en marxa aquest dilluns a la comarca una xarxa telefònica […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN La Seu d’Urgell.-L’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) posen en marxa aquest dilluns a la comarca una xarxa telefònica de suport psicològic oberta a tothom durant els dies de confinament per la pandèmia del coronavirus. El servei està pensat, sobretot, per a persones grans que viuen soles, ja que aquesta necessitat s’ha detectat a través de les trucades que ha fet el treballador social del CAP i els de Serveis Socials Bàsics del Consorci. Un total de 16 psicòlegs i/o treballadors socials participen de forma voluntària en el projecte i l’horari d’atenció serà de dilluns a diumenge de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores a través del telèfon 973 355 605.

L’alcalde de la Seu d’Urgell i president del CAPAU, Jordi Fàbrega, assegura que “poder parlar amb un professional de la psicologia o el treball social pot ser vital per ajudar-nos a afrontar aquesta situació de solitud, de neguits i d’inquietuds, quan ens trobem sols a casa amb la por associada a tota la pandèmia”. La idea és que quan una persona truqui, contesti un psicòleg i faci una valoració inicial del cas i que, posteriorment, aquesta parli amb altres professionals de la xarxa. Mentre, els usuaris de la zona de l’Alt Urgell Sud seran derivats al servei que l’Ajuntament d’Oliana va posar en marxa la setmana passada i amb el qual es treballa de forma coordinada.