Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L’Aliança contra la Pobresa Energètica denuncia l’Hospitalet al Síndic per “vulnerar el dret universal a l’aigua”

ACN L’Hospitalet del Llobregat.-L’Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE) ha denunciat aquest dijous davant del Síndic de Greuges que l’Ajuntament de l’Hospitalet “continua posant traves a les famílies en situació […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN L’Hospitalet del Llobregat.-L’Aliança Contra la Pobresa Energètica (APE) ha denunciat aquest dijous davant del Síndic de Greuges que l’Ajuntament de l’Hospitalet “continua posant traves a les famílies en situació d’ocupació en precari que sol·liciten accedir a un comptador d’aigua”. De fet, segons l’APE, l’Hospitalet “vulnera l’accés universal al dret humà a l’aigua”. “Són constants les famílies que arriben als nostre assessoraments col·lectius, residents al municipi, i que no tenen garantit l’accés a l’aigua a les seves llars”, afegeixen des de l’organització, que diuen que ja van presentar, amb 24 entitats més del territori, una instància al consistori per denunciar la situació i reclamar solucions, però que no han rebut “cap resposta”.

Coincidint amb la presència de l’equip del Síndic a l’Hospitalet, l’APE ha presentat la denúncia “explicant la irresponsabilitat i arbitrarietat de l’Ajuntament a l’hora d’implementar el protocol per garantir l’accés a l’aigua a les famílies que estan en situació d’ocupació en precari”. En aquest sentit, han exposat una desena de casos de famílies que han relatat les “penúries que han hagut de passar per poder accedir al seu comptador d’aigua”. Un dels casos és el de la família d’un bebè de menys d’un any, amb padró i informe de risc d’exclusió residencial, que portava 20 dies sense aigua a casa. També han presentat al Síndic el cas de la Marlene, que viu amb la seva filla de dos anys i que va estar més de 4 mesos sense aigua.Segons l’APE, “aquests no són casos aïllats, tal com intenta justificar l’Ajuntament de l’Hospitalet”. Des del seu punt de vista, podria haver-hi més casos, de gent que no acudeix a cap espai de suport i desconeix els seus drets.