Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

L’alcaldessa de Tortosa demana a Salut més proves a la població per frenar l’expansió de la covid-19

ACN Tortosa.-L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha demanat al Departament de Salut que efectuï més les proves a la població per acotar la incidència real de la covid-19 i frenar […]

Avatar
Agències 24/08/2020

ACN Tortosa.-L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha demanat al Departament de Salut que efectuï més les proves a la població per acotar la incidència real de la covid-19 i frenar la seva expansió. Després que el risc de rebrot es disparés a la ciutat durant la setmana passada, Roigé ha comparegut públicament aquest dilluns al migdia per assegurar que la situació és, en aquests moments, “estable” amb una tendència a la reducció dels indicadors de contagi i en el nombre de casos registrats. Segons ha afegit, la metodologia i amplitud dels tests que es practiquen ara a la població no permet comparar la incidència del coronavirus amb el moment de major incidència, durant els mesos de confinament.

Amb l’indicador de risc de rebrot en prop de 277 –va arribar a prop de 450 fa una setmana-, i una taxa de reproducció del virus d’1,6 –un punt inferior-, l’alcaldessa ha volgut fonamentar la tesi que la situació està millor” respecte els últims dies. Ha assegurat que aquest diumenge només s’ha detectat un positiu, però també moria un home de 82 anys a l’Hospital de Jesús. L’alcaldessa no ha volgut concretar el nombre total de persones que ha mort en aquest centre de titularitat municipal pel coronavirus des de l’inici de la pandèmia i ha remès a les dades del Departament de Salut.”Estem en una situació complexa, hem d’estar pendents tots plegats hem de ser tots molt responsables perquè vagi en la mateixa línia i tenir menys casos a la ciutat”, ha resumit Roigé, apel·lant a no deixar-se endur per l’optimisme. En aquest sentit, la necessitat de fer més proves entre la població, ha raonat, ha d’ajudar a frenar aquesta expansió. Apunta, però, que els nivells actuals no són comparables amb “l’època més greu de confinament”. “Avui es fan més test i hi ha més positius”, ha precisat.