Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

L’alcaldessa de Sabadell manté al govern la regidora expulsada de Podem

ACN Sabadell.-L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, assegura que l’expulsió de la seva segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, com a membre de Podem no tindrà afectacions en el govern municipal. La […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Sabadell.-L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, assegura que l’expulsió de la seva segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, com a membre de Podem no tindrà afectacions en el govern municipal. La formació l’ha expulsat després de rebre una denúncia i un cop Morell no va recórrer la decisió, tot i que la regidora assegura que mai va rebre cap notificació al respecte. En declaracions a l’ACN, Farrés apunta que Morell “segueix sent tinenta d’alcaldessa i continua formant part del govern”, i considera que l’expulsió és “un tema intern de partit que no té afectació ni a l’ajuntament ni al govern municipal”. En aquest sentit, apunta que l’executiu local “seguirà funcionant amb normalitat” tot i el procediment que ha obert Podem.

El Consell de Garanties Ciutadanes del partit a Catalunya va rebre una denúncia, i un cop estudiada la va traslladar al mateix òrgan però d’àmbit estatal, que va incoar un expedient d’expulsió. En no rebre resposta ni al·legacions de Morell, es va fer efectiu.La regidora, però, manté que en cap moment se li va notificar la decisió, un extrem que es nega des del partit, i considera que no s’ha garantit el seu dret de defensa. En un comunicat, Morell considera que la seva expulsió de Podem és “un atac directe al govern municipal”, donat que “podria generar inestabilitat institucional perquè s’està qüestionant la continuïtat del grup municipal”.No obstant, amb el suport de Farrés i davant del fet que Podem encara no ha decidit si demanarà l’acta de regidora a Morell, la regidora mantindrà les seves competències com a mínim a curt termini.