Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

L’alcaldessa de Sabadell avisa que “les últimes dades no són bones” i fa una crida a la “prudència”

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, avisa que les últimes dades de Salut sobre casos de covid a la regió “no són bones” i fa una crida a la “prudència” […]

Avatar
Agències 02/08/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, avisa que les últimes dades de Salut sobre casos de covid a la regió “no són bones” i fa una crida a la “prudència” dels ciutadans. En un missatge difós per l’Ajuntament de Sabadell a través de Twitter aquest diumenge, Farrés ha explicat que els casos de persones ingressades a l’Hospital Parc Taulí “comencen a créixer”, si bé encara no hi ha cap pacient per covid a l’UCI. “Fa por que tornem a tenir unes dades com les que teníem fa uns mesos”, ha afegit demanant a la població evitar les aglomeracions i complir amb el rentat de mans i l’obligació de dur mascareta. El risc de rebrot a la ciutat ha crescut significativament els últims dies i se situa en un nivell alt.

“Tenim ganes d’abraçar-nos i fa calor i costa portar la mascareta”, ha admès fent èmfasi en què a Sabadell les últimes dades no són bones ni al nord ni al sud de la ciutat. “Hem fet el més difícil i necessito que ens ajudeu. Necessitem que siguem conscients i que cadascú faci la seva feina”, ha indicat en el missatge difós.”Dies crucials”Per tot plegat, Farrés ha assenyalat que “aquests dies són crucials per continuar contenint el virus”, recordant que si el final d’hivern i la primavera han estat “molt durs” pel confinament ara a l’estiu “continua sent difícil”. DadesEl risc de rebrot a la ciutat ha crescut significativament els últims dies. Si del 16 al 22 de juliol aquest risc se situava en 90,81, en un nivell moderat, en el període del 23 al 29 de juliol s’ha disparat fins a 197,37, passant a nivell alt. També ha crescut la taxa de confirmats per PCR, que ha passat de 33,39 per cada 100.000 habitants en el primer període a 70,95. En canvi, la velocitat de propagació se situa en 1,88, una mica menys que del 16 al 22 de juliol, quan estava a 1,89. La mitjana catalana d’aquest indicador, però, se situa en 1,06.Des de l’inici de la pandèmia, Sabadell ha registrat un total de 2.527 casos de coronavirus, 2.157 dels casos confirmats amb una prova PCR. Del 23 al 29 de juliol, els positius per PCR han estat 153, quan en l’interval de set dies anterior van ser 72. Pel que fa al número d’ingressats, actualment n’hi ha tretze, cap d’ells a l’UCI. A la ciutat han mort un total de 359 persones.