Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’alcalde del Prat de Llobregat adverteix d’accions legals si es manté el DORA en la proposta d’ampliació de l’aeroport

ACN El Prat de Llobregat.-L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha advertit que emprendrà accions legals si es duu a terme l’aprovació del Document de Regulació Aeroportuària (DORA) vinculat […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN El Prat de Llobregat.-L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, ha advertit que emprendrà accions legals si es duu a terme l’aprovació del Document de Regulació Aeroportuària (DORA) vinculat a la proposta d’ampliació de l’aeroport. Mijoler s’ha pronunciat en diverses ocasions en contra l’ampliació de la tercera pista perquè afectaria els espais naturals protegits de l’entorn. L’alcalde ha fet una resposta oficial al plantejament coincidint amb el dia en què acaba el termini perquè les administracions que van participar al Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya del 3 de setembre presentessin observacions. Mijoler considera que “el territori no pot donar llum verda a la proposta d’ampliació de la tercera pista tant per motius formals com de fons”.

L’alcalde lamenta que hi ha hagut falta d’informació pel que fa al desenvolupament del propi document. “Sorprèn i preocupa que no s’hagi complert el compromís dels representants del govern espanyol (…) de què no es duria a aprovació la proposta d’ampliació del camp de vol sense consens amb el territori, que tal i com ha manifestat contundentment el president de la Generalitat i les alcaldies de Barcelona i el Prat de Llobregat està lluny d’haver-se assolit”, destaca.De la mateixa manera, denuncia el poc marge per haver pogut presentar estudis alternatius referents a l’ampliació de l’aeroport ni assolir un consens. A més, assegura que s’ha prescindit de l’anàlisi d’altres mesures de reforç dels aeroports de Girona i Reus i de la connexió ferroviària entre ells i l’entorn corresponent. Pel que fa a l’impacte ambiental, considera que l’ampliació “comportaria danys impossibles de compensar sobre la biodiversitat i el sistema hidrològic i arraconaria les zones humides entre l’aeroport i el riu. Una de les majors afectacions seria la pràctica desaparició de la llacuna de la Ricarda.Amb tot, recorda que la Comissió Europea va emplaçar el govern espanyol el passat mes de febrer a prendre mesures addicionals de protecció i millora de la gestió del Delta del Llobregat davant dels projectes de grans infraestructures com ho és la de l’aeroport.