Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

L’alcalde de Santa Susanna torna a anar a judici per un cas d’assetjament laboral i prevaricació

ACN Santa Susanna.-L’històric alcalde de Santa Susanna (Maresme), Joan Campolier, anirà dimarts a judici acusat d’assetjament laboral i prevaricació. Segons fiscalia, el maig de 2015 Campolier va obrir un expedient […]

Agències 27/06/2021

ACN Santa Susanna.-L’històric alcalde de Santa Susanna (Maresme), Joan Campolier, anirà dimarts a judici acusat d’assetjament laboral i prevaricació. Segons fiscalia, el maig de 2015 Campolier va obrir un expedient sancionador al secretari municipal per una falta lleu, tot i estar de baixa. A més, el càstig que li va imposar va ser de sis mesos quan, segons la normativa, hauria d’haver estat d’un màxim de quinze dies. Campolier també va paralitzar l’expedient perquè la sanció comencés a contar a partir de la incorporació a la feina del secretari. L’escrit també relata altres episodis en els que l’alcalde maniobrava per aconseguir que el secretari abandonés l’Ajuntament. Per aquests fets, el fiscal li demana dos anys de presó i quinze d’inhabilitació.

La fiscalia relata que Campolier també va proposar al ple una rebaixa de la categoria professional del secretari i es va negar a debatre una moció dels grups de l’oposició perquè es declarés nul·la la suspensió imposada al secretari. En relació al lloc de feina, el fiscal explica que Campolier no va fer canviar la porta del despatx del secretari, que havia estat arrencada i tampoc li va proporcionar els recursos materials i tècnics per poder treballar i li va negar l’accés a la base de dades de l’Ajuntament.El secretari va acabar cessant el març de 2016 amb un trastorn ansiós depressiu que va arrossegar durant mesos. En aquest sentit, a més de la condemna de presó i inhabilitació de Campolier, el fiscal demana també una indemnització de 15.000 euros per a l’exsecretari.En el delicte de prevaricació, amés, el fiscal demana l’agreujant de reincidència i recorda que Campolier ja va ser condemnat per un altre cas de prevaricació, que el va apartar de l’alcaldia durant quatre anys, entre 2007 i 2011.Joan Campolier ha governat Santa Susanna des de 1976 i fins a l’actualitat, amb l’únic parèntesi de la condemna, primer sota les sigles de CiU i ara amb l’agrupació Ara i Sempre Santa Susanna. Excepte en les eleccions de 2015 ha obtingut sempre la majoria absoluta.