Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga afirma que fins que no es faci una “gestió responsable” de Mont-Rebei no s’obrirà

ACN Sant Esteve de la Sarga.-L’esllavissada que s’ha produït aquest dijous al camí del congost de Mont-Rebei, al Pallars Jussà, ha acabat amb la “paciència” de l’alcalde de Sant Esteve […]

Agències 13/11/2020

ACN Sant Esteve de la Sarga.-L’esllavissada que s’ha produït aquest dijous al camí del congost de Mont-Rebei, al Pallars Jussà, ha acabat amb la “paciència” de l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, que ha dit que la situació és “insostenible”. El despreniment ha obligat a tancar totes les vies que hi accedeixen i el primer edil ha afirmat que fins que no se’n faci una “gestió responsable”, no es reobrirà. Navarra ha explicat que tot plegat ja no depèn només de la neteja de l’esllavissada i la reparació del camí, per acabar demanant que es reguli l’aforament. Així, considera que l’espai està “molt mal gestionat” i que al promocionar-se “a tot arreu” registra uns 200.000 visitants a l’any, un volum de gent que amb els mitjans actuals no es pot assumir.

El municipi de Sant Esteve de la Sarga, amb 124 habitants i uns 200.000 euros de pressupost, no pot assumir sol les obres de reparació del camí de Mont-Rebei ni la seva gestió, tal com ha dit l’alcalde. Cal tenir en compte que aquesta esllavissada, la tercera en poc temps, ha danyat greument el camí, tenint en compte que els blocs de pedra despresos eren de grans dimensions. En aquesta ocasió no es tracta únicament de retirar les roques, sinó també de refer part del camí danyat i sanejar la muntanya. L’esllavissada d’aquest dijous va afectar greument el camí, just al límit entre la comarca de la Noguera i el Pallars Jussà. Els Agents Rurals han tancat tots els accessos al congost de Mont-rebei (Sant Esteve de la Sarga, Àger i Montfalcó).