Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’alcalde de Sant Adrià del Besòs fa una crida al Parlament perquè el país “no abandoni” el barri de la Mina

ACN Barcelona.-L’alcalde de Sant Adrià del Besòs (Barcelonès), Joan Callau (PSC), ha fet aquest dimecres una crida al Parlament perquè Catalunya no s’oblidi ni “abandoni” el barri de la Mina. […]

Avatar
Agències 18/09/2019

ACN Barcelona.-L’alcalde de Sant Adrià del Besòs (Barcelonès), Joan Callau (PSC), ha fet aquest dimecres una crida al Parlament perquè Catalunya no s’oblidi ni “abandoni” el barri de la Mina. “A Sant Adrià tenim el convenciment que a la resta de la societat ja li està bé que tots els problemes siguin allà, perquè no estan a un altre lloc, però, si ha de ser així, no ens poden deixar abandonats, hi ha d’haver uns paràmetres mínims de llibertat i drets individuals que s’han de complir”, ha lamentat. Segons Callau, la pobresa i l’augment del consum de drogues estan incrementant la tensió, la violència i la presència d’armes al barri, i fan que actualment sigui difícil gaudir de l’espai públic.

En una compareixença a la Comissió d’Interior acompanyat de diversos regidors de formacions diverses, Callau ha fet una detallada descripció dels problemes d’aquest barri, com l’ocupació d’habitatges i la seva degradació, els talls de llum, les baralles al carrer o les xeringues al terra. L’alcalde ha facilitat als diputats nombroses dades policials, de serveis socials, de salut pública, convivència, habitatge o educació. Ho ha fet per justificar la seva petició de més recursos per al barri, ja que l’Ajuntament ja no pot fer-hi front.Sobre el pla de xoc dels Mossos d’Esquadra d’aquest estiu amb la presència permanent d’antiavalots, l’ha agraït, però ha demanat que els plans puntuals s’allarguin, perquè per solucionar problemes socials primer s’ha de mantenir la seguretat i la convivència.Tots els grups parlamentaris han coincidit amb l’anàlisi de l’alcalde i han assumit que les altres administracions han de donar suport al consistori.