Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

L’alcalde de Reus exigeix la revisió del Plaseqta perquè s’instal·lin sirenes de risc químic a la ciutat

ACN Reus.-L’Ajuntament de Reus exigeix la revisió del Plaseqta perquè s’instal·lin sirenes de risc químic a la ciutat. Després de la jornada d’aquest dimecres sobre el pla, el govern municipal […]

Avatar
Agències 15/07/2021

ACN Reus.-L’Ajuntament de Reus exigeix la revisió del Plaseqta perquè s’instal·lin sirenes de risc químic a la ciutat. Després de la jornada d’aquest dimecres sobre el pla, el govern municipal reusenc ha mostrat el seu malestar perquè encara no s’ha inclòs el municipi en el pla d’instal·lació de sistemes d’avís a la ciutadania en cas d’una emergència química. Una situació que segons l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, “ve de lluny” i és “incomprensible” tenint en compte que la zona sud de la ciutat es troba a la zona d’alerta i quasi tot el municipi està inclòs a la zona d’intervenció. Davant d’aquest escenari, Pellicer ja ha sol·licitat una reunió amb el conseller d’Interior Joan Ignasi Elena per reclamar “un tracte just”.

En un to contundent, el batlle reusenc ha avisat que no es tracta d’un “crit d’alarma, sinó d’alerta” dirigit al Govern, qui considera que fa distincions entre poblacions de la zona. En aquest sentit, Pellicer ha insistit que totes les zones d’alerta compten amb sirenes de risc químic a excepció de Reus, una mesura de la qual “no entén el per què”. Malgrat reiterar que les sirenes no són suficients davant una emergència química, ha remarcat que són necessàries per donar una de seguretat i tranquil·litat a la ciutadania. Des del govern municipal demanen instal·lar sirenes amb abast a tota la ciutat, encara que consideren que són de vital importància a la zona sud. Concretament, en aquells nuclis residencials més propers al polígon com són els barris Montserrat, Juroca, Mas Pellicer, Mas Abelló, Sant Josep Obrer, Mas Iglesias o Fortuny, entre altres. D’altra banda, el consistori ha tret pit de la feina feta envers les revisions dels plans d’emergències i ha criticat que un pla plurianual com el que va plantejar el conseller d’Interior no és suficient.Instal·laran vuit noves sirenesEl Plaseqta presentat aquest dimecres als alcaldes de les localitats properes al polígon petroquímic de Tarragona incorpora la instal·lació de vuit noves sirenes. Salou en tindrà tres, mentre que les cinc restants es repartiran entre la zona comercial de les Gavarres, el barri de la Plana de Vila-seca, el polígon industrial de l’Alba, el polígon industrial de Constantí i la zona oest de Salou. Està previst que estiguin en funcionament a partir de principis del 2022.