Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’alcalde de Mollerussa celebra el front comú de Lleida contra la desescalada asimètrica plantejada per Sàmper

ACN Mollerussa.-L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha celebrat l’anunci del front comú del sector econòmic, polític i social anunciat per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, contra una desescalada asimètrica de […]

Avatar
Agències 27/04/2021

ACN Mollerussa.-L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha celebrat l’anunci del front comú del sector econòmic, polític i social anunciat per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, contra una desescalada asimètrica de les restriccions per la covid-19, tal com va apuntar el conseller d’Interior, Miquel Sàmper. Solsona ha recordat que tant ell com altres alcaldes de municipis del Segrià que l’any passat van patir tancaments, fa mesos que denuncien aquesta “discriminació” que els ha fet servir de “conillets d’índies” pel país a l’hora d’aplicar mesures. En aquest sentit, ha considerat que amb organització i poder polític “influent” al Govern, possiblement no s’hauria tractat les terres de Ponent de manera discriminatòria amb “decisions arbitràries” del Procicat.

Solsona ha lamentat que a Lleida el Govern decideixi fer tancaments quan els contagis van en augment però que a la resta del país no, i que també es mantinguin les restriccions quan les dades són bones i a la resta del país, en canvi no. És per això, que ha celebrat, ni que sigui tard, que l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de tots els portaveus municipals i de representants del sector econòmic i social de la ciutat, anunciessin dilluns un front comú contra la possible desescalada asimètrica insinuada pel conseller Sàmper, davant la situació del virus a Ponent.Segons Solsona, no es poden posar “portes al camp”, i més quan s’està en un procés de desescalada generalitzat i amb la vacunació en augment. És per això, que ha assegurat que és difícil anar “contra norma” i prohibir coses en l’àmbit local. Per tot plegat, ha demanat responsabilitat i que la gent pugui treballar i guanyar-se la vida. A la capital del Pla d’Urgell la situació del virus està estancada, amb una R+ de l’1’05 i un risc de rebrot de 1.019 punts. No s’acaba de baixar perquè, segons l’alcalde, la soca britànica és del 100% a la ciutat i quan el virus entra en una família, tots els seus membres es contagien. Per tot plegat, es continuen fent reunions informatives i accions de conscienciació, tant en l’àmbit empresarial com al conjunt de la ciutadania. Dissabte passat es va fer un cribratge amb automostra al qual van participar 181 persones i no es va detectar cap positiu.