Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L”Akelarre’ feminista de The Feliuettes torna a El Maldà per reprendre la temporada

ACN Barcelona.-El cabaret reivindicatiu de la companyia The Feliuettes (Laura Pau, Maria Cirici i Laia Alsina) torna aquest mes de desembre a El Maldà, la sala que el va veure […]

Avatar
Agències 25/11/2020

ACN Barcelona.-El cabaret reivindicatiu de la companyia The Feliuettes (Laura Pau, Maria Cirici i Laia Alsina) torna aquest mes de desembre a El Maldà, la sala que el va veure néixer i triomfar la temporada 2018/19. ‘Akelarre’ reprendrà a partir de l’1 de desembre la temporada del petit teatre barceloní -interrompuda pel tancament cultural- amb el mateix elenc i una escena nova, però una durada global un pel més curta. La comèdia feminista de denúncia i autoparodia torna després d’haver-se passejat per diversos escenaris catalans i amb el premi recent del 3er Festival Territorio Violeta de Madrid, on la peça viatjarà al febrer traduïda al castellà.

‘Akelarre’ aixecarà el teló del petit teatre barceloní després de quatre setmanes de tancament obligat. Un parèntesi que ha impedit l’arribada d”Una galaxia de luciérnagas’, coproducció amb el Festival Grec, Fira Tàrrega i Temporada Alta que El Maldà intentarà recuperar a final de temporada. El cabaret ‘Akelarre’ ha estat un dels grans èxits d’El Maldà dels darrers anys, i s’ha projectat més enllà de la sala. La seva segona temporada aquí estava prevista abans de l’estiu, però va caldre reprogramar-la, altre cop, degut al tancament de l’activitat per culpa de la crisi sanitària. “Ja teníem moltes ganes de la segona temporada (al juny), sobretot perquè l’espectacle té una connexió molt directa amb la realitat, i amb un humor que es va enfosquint perquè des de l’autoparodia tothom s’hi senti identificat. És un espectacle que necessita de la gent, per tant molt contentes de tornar als orígens”, ha manifestat aquest dimecres la directora de l’obra, Miriam Escurriola. Reivindicatiu i eclèctic’Akelarre’ es proposa reflexionar sobre la vida quotidiana, l’entorn laboral, la gestació i l’embaràs, l’amor romàntic, el sexe, les pors i les fortaleses d’aquestes tres dones performers, que alhora són universals i compartides amb dones i homes.És també una peça musicalment molt eclèctica, amb una combinació de gèneres tan gran com divers és el nombre de compositors musicals i autors que hi ha participat: Clàudia Cedó, Cristina Clemente, Xavi Morató, Mireia Giró, Gerard Sesé, The Feliuettes i Míriam Escurriola, als textos, i Clara Peya, Arnau Tordera, Ariadna Cabiró i Gerard Sesé a la partitura. L’obra va ser premiada al juny pel festival Territorio Violeta, d’arts escèniques i igualtat de gènere, de Madrid. Amb aquest motiu, The Feliuettes han traduït tot l’espectacle al castellà per poder-lo estrenar al Teatre Auditori San Lorenzo del Escorial el proper 14 de febrer.