Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’Ajuntament es persona en la causa contra l’agressor de dues lesbianes a la Verneda

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació popular en el cas de l’agressió a dues dones lesbianes dilluns passat al barri de la Verneda, al districte de Sant […]

Avatar
Agències 05/07/2019

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació popular en el cas de l’agressió a dues dones lesbianes dilluns passat al barri de la Verneda, al districte de Sant Martí. Els fets van tenir lloc dilluns passat quan un veí de la zona va insultar, amenaçar i agredir dues lesbianes que eren a la terrassa d’un bar amb els seus tres fills menors d’edat. Els veïns van trucar a la Guàrdia Urbana, i una patrulla va poder atrapar l’home i identificar-lo. De seguida es va activar el protocol contra la LGTBI-fòbia i per això l’Ajuntament ha donat assessorament psicològic i jurídic a les dones, ha demanat a la fiscalia que s’activi una ordre de protecció per a les víctimes i ha decidit presentar-se com a acusació popular en la causa judicial.El regidor de Drets de Ciutadania i Transparència, Marc Serra, ha explicat que les dones van tenir alguna lesió lleu però estan “bé, valentes i amb ganes” de seguir la causa judicial.

En qualsevol cas, Serra ha volgut transmetre dos missatges: tranquil·litat i contundència. Ha admès que ara hi ha un increment de la visibilitat d’aquests casos, sobretot per les xarxes socials i l’empoderament de les víctimes, però de moment les denúncies no augmenten. “No és una situació d’alarma, però ens preocupa”, ha dit, sobretot per l’entrada de l’extrema dreta en moltes institucions. “Barcelona ha frenat el pas a la ultradreta, però no vivim aïllats, i el govern municipal no restarà passiu i donarà una resposta contundent”, ha advertit.En el mateix sentit, ha demanat a totes les administracions que prioritzin políticament aquesta qüestió, i ha dit que li agradaria que la Generalitat es personés judicialment en causes similars.