Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

L’Ajuntament d’Igualada recomana quedar-se a casa i sortir només per comprar menjar o anar a la farmàcia

ACN Igualada.-L’Ajuntament d’Igualada recomana a totes les persones de les zones afectades pel confinament romandre als seus domicilis. En un comunicat, el consistori demana que els veïns no surtin al […]

Avatar
Agències 13/03/2020

ACN Igualada.-L’Ajuntament d’Igualada recomana a totes les persones de les zones afectades pel confinament romandre als seus domicilis. En un comunicat, el consistori demana que els veïns no surtin al carrer a menys que sigui “per extrema necessitat”. En aquest sentit, es permet sortir a comprar menjar, anar a la farmàcia o anar a rebre atenció sanitària quan sigui “estrictament imprescindible”. El consistori també demana que, per frenar la propagació del coronavirus, es limiti el contacte amb altres persones. “Les visites a familiars, amics o veïns no són recomanables, així com portar les criatures al parc, anar a bars o restaurants o quedar amb gent a la via pública”. També s’aconsella posposar les cites mèdiques o de rehabilitació que no són urgents.

Si les visites són urgents i inajornables es donarà autorització per anar-hi. De la mateixa manera, si hi ha un ingressat a l’hospital a qui li donen l’alta i la persona és de fora de la Conca d’Òdena, aquesta podrà sortir del municipi. Subministració de béns bàsics Sobre les autoritzacions d’entrada i sortida d’empreses de serveis essencials (seguretat, aigua, electricitat, combustible o alimentació) que dona el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), es garanteix el subministrament del diner, la recollida de brossa, els subministraments a supermercats i comerços d’alimentació i primeres necessitats. Per subministrar aliments i productes, els proveïdors s’han de dirigir als punts d’accés de mercaderies habilitats: N-II / C37 pk 68.9: rotonda C-15 / C-37 / N-II – A-2 pk 549,9; accés i sortides B-222. Entrada i sortida de treballadors de fora de la Conca pel punt A-2 pk 554Els professionals dels serveis d’emergències són les úniques persones autoritzades a sortir del confinament. Mossos d’Esquadra, Bombers i SEM també podran entrar i sortir de la zona. També deixen accedir els transportistes que abasteixen les necessitats bàsiques i se’ls obliga a seguir els protocols de prevenció establerts. Pel que fa a sanitaris de fora de la Conca d’Òdena, els Mossos d’Esquadra identifiquen els treballadors de l’Hospital d’Igualada i Salut al punt A-2 pk 554. Els treballadors de centres de menors, residències o centres de dia que són de fora de la Conca també han d’accedir per aquest punt. A aquest mateix punt també s’han de dirigir els treballadors de serveis essencials municipals que són de fora de la zona de confinament. Citacions judicials i permisosLes persones que tinguin una citació judicial de fora de la Conca també podran sortir. Quant als permisos penitenciaris de cap de setmana també estan autoritzats. Les persones que tenen cita per fer tràmits de renovació d’asil els hauran de posposar.