Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’Ajuntament destina 200.000 euros al projecte ‘Barcelona Obertura’ per ser referent en música clàssica

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona subvenciona amb 200.000 euros el projecte ‘Barcelona Obertura’ per “posicionar la ciutat als circuits internacionals de referència de música clàssica”. En un comunicat, el consistori explica […]

Agències 08/11/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona subvenciona amb 200.000 euros el projecte ‘Barcelona Obertura’ per “posicionar la ciutat als circuits internacionals de referència de música clàssica”. En un comunicat, el consistori explica que aquests diners provenen de la recaptació de l’any passat de l’impost sobre estades en establiments turístics. El regidor de Turisme i Indústries creatives, Xavier Marcé, destaca “el potencial, la tradició i bons professionals de música clàssica de Barcelona” i ha reivindicat ‘Barcelona Obertura’ per posar en valor la ciutat al panorama internacional.

El projecte està impulsat pel Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori de Barcelona, promogut per Barcelona Global i que compta amb la col·laboració d’Ibercamera, el Conservatori del Liceu i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae.La iniciativa té com a objectiu “donar difusió a l’extraordinària oferta musical i les programacions que impulsen les institucions, a l’alçada d’altres capitals europees, per posicionar la música clàssica de Barcelona al mapa mundial” i convertir la ciutat en un destí de turisme cultural i musical. Els diners de la subvenció aniran destinats a aquesta promoció de Barcelona com a ciutat de música clàssica i a la programació de diverses activitats adreçades també a la ciutadania.