Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

L’Ajuntament defensa que els indicadors econòmics mostren la “realitat” de Barcelona més enllà de “percepcions”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Laia Bonet ha defensat aquest dimarts la fortalesa de la capital als llistats internacionals recopilats per l’Observatori Barcelona. “Els indicadors ens ofereixen la realitat de la ciutat. Evidentment, en les percepcions és molt difícil ubicar-hi xifres. La percepció és variable”, ha dit a la premsa en un acte durant les jornades React. Tanmateix, ha indicat que les “fatalitats” i incerteses derivades de la pandèmia, la guerra d’Ucraïna o la inflació han repercutit en la percepció de “com es viu la ciutat” però ha defensat que Barcelona està situada en una “molt bona posició”. Entre altres dades, l’informe situa la ciutat com la sisena més atractiva del món per a visitants i emprenedors.

L’observatori, elaborat conjuntament des de fa vint anys per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Barcelona, engloba diversos indicadors internacionals de competitivitat i captació de talent dels anys 2021 i 2022. Segons els seus responsables, mostra la consolidació de la ciutat al capdavant d’aquests llistats. Així, l’informe apunta que capital catalana es manté entre les primeres vint ciutats globals en competitivitat. També la situa com la tercera preferida d’Europa a l’hora d’ubicar-hi una empresa emergent.

Publicitat

“Les dades que ens dona (l’Observatori) en aquest context d’incertesa són molt bones”, ha ressaltat Bonet. “Aquesta comparativa amb totes les ciutats del món, no necessàriament capitals, ens ofereixen una clara confirmació que estem anant cap al bon camí, que tenim bones eines i bones dades per tirar endavant els reptes que tenim globalment com a ciutat”, ha afirmat la regidora socialista.

Altres dades ressenyables de l’informe apunten que la capital és la desena ciutat europea més preparada per la mobilitat sostenible o la segona millor per moure’s a peu. Amb tot, també hi ha indicadors menys positius, com la caiguda al llistat de ciutats organitzadores de fires i congressos internacionals. Si bé el 2017 Barcelona va arribar a la primera posició (lloc que ja va ocupar en diverses ocasions a principis del nou mil·lenni), ara encadena quatre anys en quarta posició.

“Tots aquests indicadors confirmen la resiliència de la ciutat de Barcelona en moments tan difícils com la pandèmia i confirmen la competitiva general de la ciutat. Més que si algun indicador va una mica amunt o avall és molt interessant veure com ens mantenim en tots aquests rànquings a escala internacional”, ha manifestat per la seva part la presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona, Mònica Roca.

Des de la Cambra, tanmateix, avisen que el dèficit fiscal i d’inversions que, a parer seu, pateix la ciutat la perjudica en alguns àmbits concrets. “Malgrat tot encara estem en bons rànquings de viatjants a l’Aeroport de Barcelona. A escala de connexions europees Barcelona és un bon aeroport mentre que en connexions transoceàniques sabem que no és un bon aeroport,”, ha afegit la representant empresarial.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió