Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú demana a la Generalitat actuar de manera urgent a la residència Els Josepets

ACN Vilanova i la Geltrú.-L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú demana a la Generalitat actuar de manera urgent a la residència Els Josepets, on un increment de casos positius de […]

Avatar
Agències 22/01/2021

ACN Vilanova i la Geltrú.-L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú demana a la Generalitat actuar de manera urgent a la residència Els Josepets, on un increment de casos positius de coronavirus entre la plantilla ha provocat una davallada de personal. L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, assegura que ha mantingut converses durant tota la setmana amb les autoritats sanitàries del Departament de Salut per traslladar la situació, i per demanar actuacions més intensives al centre, que se sumin al suport que ja s’ha rebut des de la Generalitat aquests darrers dies. Segons detallen fonts del consistori, aquest dijous al vespre es la direcció del centre va conèixer sis nous positius entre les treballadores, i dues treballadores estan pendents de repetir la prova.

Amb aquestes dades, s’eleven a 35 les persones residents contagiades de covid-19, cinc de les quals es troben hospitalitzades. Pel que fa als professionals del centre, en són ja 22 de positius, fet que situa la residència amb una important mancança de recursos humans.El consistori destaca que des d’abans d’aquest brot, el segon registrat a la residència, ja s’està en contacte amb Salut per planificar una actuació al centre. “Contínuament estem en contacte amb el Departament, i des de la setmana passada demanem que el suport sigui més intensiu per contenir el virus”, detalla Arnau.En aquest sentit, demana més suport a l’equip directiu “de manera urgent i immediata”, i dimensionar el personal després dels casos positius, i que se sumen a les baixes habituals en època de no pandèmia. Per aquest motiu, l’Ajuntament veu necessari un suport extern més intensiu per poder fer front a l’evolució del brot, que incrementi el reforç rebut ja aquesta setmana, consistent en deu professionals de gerocultura i un equip mèdic procedents de la Generalitat. Els Josepets compta en aquests moments amb 109 residents, dels quals 35 són positius i sis es troben hospitalitzats, cinc per covid i un per altres causes. Set persones han mort des de l’inici d’aquest brot. La residència compta amb una plantilla del voltant de 120 professionals de diferents àmbits, entre llocs directes i indirectes. L’increment de treballadores contagiades pressiona la situació al centre, agreujada per un alt índex d’absentisme laboral crònic, que s’està treballant per abordar des d’abans de l’esclat de la pandèmia.