Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

L’Ajuntament de Tortosa disposarà de l’antic col·legi dels Josepets durant els pròxims 50 anys

ACN Tortosa.-L’Ajuntament de Tortosa podrà disposar com a equipament municipal de l’antic col·legi de Sant Josep, al barri del Rastre, durant almenys els pròxims 50 anys. El consistori i els […]

Agències 10/11/2020

ACN Tortosa.-L’Ajuntament de Tortosa podrà disposar com a equipament municipal de l’antic col·legi de Sant Josep, al barri del Rastre, durant almenys els pròxims 50 anys. El consistori i els propietaris del complex, la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans, han formalitzat l’acord de cessió, que es podrà prorrogar en dos períodes més de vint anys fins un màxim de 90. La intenció del govern municipal és que es pugui utilitzar per a usos socials, culturals i esportius, donant “més vida” al barri i atraient més famílies a aquesta degradada zona de la ciutat. Segons recull també l’acord, el complex, també conegut com dels Josepets, mantindrà el menjador social i el magatzem de recollida d’aliments de Càritas.

A partir de l’anunci l’acord, l’Ajuntament va delimitar la superfície de l’antic col·legi i expropiar una altra propietat privada adjacent que complementa els terrenys, formats en total per nou finques que s’han acabat agrupant en una. El complex ocupa en total 21.000 metres quadrats en els quals hi ha diversos edificis, alguns dels quals en estat de ruïna pel seu abandonament.