Dimarts, 27 d'octubre de 2020 - Edició 824
La República

L’Ajuntament de Torredembarra urbanitzarà un tram de l’antiga N-340 i habilitarà un carril bici

ACN Torredembarra.-L’Ajuntament de Torredembarra ha tret a licitació la urbanització d’un tram de l’antiga N-340 on hi incorporarà també un carril bici. Les obres tenen un pressupost de sortida d’1,22 […]

Avatar
Agències 24/09/2020

ACN Torredembarra.-L’Ajuntament de Torredembarra ha tret a licitació la urbanització d’un tram de l’antiga N-340 on hi incorporarà també un carril bici. Les obres tenen un pressupost de sortida d’1,22 milions d’euros i un termini d’execució de vuit mesos. Segons ha explicat l’alcalde, Eduard Rovira, l’actuació, que afecta el tram de 345 metres entre el passeig de la Sort i el de l’Estació, permetrà transformar l’actual fesomia de l’eix interurbà de l’antiga carretera N-340 donant-li un aspecte “més amable i de ciutat”. L’objectiu, també, és eliminar l’efecte barrera que aquesta via suposa dins del nucli urbà. Rovira ha afegit que el projecte s’ha pensat des d’una perspectiva de gènere, amb mesures urbanístiques que permetin major seguretat i sense barreres.

L’actuació suposarà reduir l’amplada de la via destinada a la circulació de vehicles amb el corresponent límit de velocitat, la inclusió de parades de les línies de bus –que actualment es troben al passeig de la Sort- i la construcció d’una rotonda en la intersecció d’aquest mateix passeig amb el de Miramar per evitar girs conflictius. El vial condicionat tindrà una amplada final de 21 metres i renovarà els serveis de clavegueram, aigua potable i enllumenat.D’altra banda, el regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, també ha detallat que el carril bici i de vianants tindrà, quan finalitzin les obres, tres quilòmetres: des del límit amb Altafulla i fins Nova Torredembarra.

Relacionats