Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’Ajuntament de Terrassa decreta tres dies de dol pel feminicidi

ACN Terrassa.-L’Ajuntament de Terrassa ha decretat tres dies de dol pel feminicidi comès a la ciutat aquest dissabte a la nit. El dol oficial, expliquen en un comunicat, s’aplica des […]

Avatar
Agències 23/08/2020

ACN Terrassa.-L’Ajuntament de Terrassa ha decretat tres dies de dol pel feminicidi comès a la ciutat aquest dissabte a la nit. El dol oficial, expliquen en un comunicat, s’aplica des d’aquest diumenge. Durant les primeres 24 hores, s’han cancel·lat tots els actes institucionals, i durant les 48 hores següents, en tots els actes oficials es farà a l’inici un minut de silenci. En paral·lel, el consistori ha activat el Protocol de Dol, un conjunt de mesures de suport psicosocial a les famílies afectades.

Les decisions s’han pres en la Taula de Feminicidi celebrada aquesta tarda a Terrassa. Segons manifesta el consistori, en senyal de dol, les banderes del balcó de l’Ajuntament onejaran a mig pal i s’ha penjat un llaç negre i un llaç lila als pals de davant de la seu consistorial. La façana de l’Ajuntament i les seus de districte també romandran il·luminades de color lila durant tres dies. En paral·lel els autobusos urbans inclouran el crespó negre. L’Ajuntament també facilitarà a les entitats, comerços, empreses, oficines i altres instal·lacions de la ciutat cartells amb crespons negres i el text ‘Terrassa de dol per violència patriarcal. Ni una més’; així com bàners amb la versió digital del cartell per tal que els publiquin als seus llocs web i xarxes socials.La Taula de Feminicidi es tornarà a reunir aquest dimarts, a les 6 de la tarda, a l’Ajuntament de Terrassa.