Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1534
La República

L’Ajuntament de Tàrrega iniciarà al juliol la rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat

ACN Tàrrega.-L’Ajuntament de Tàrrega preveu iniciar durant la primera quinzena de juliol els treballs de rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat. L’espai, part del qual es […]

Agències 20/06/2021

ACN Tàrrega.-L’Ajuntament de Tàrrega preveu iniciar durant la primera quinzena de juliol els treballs de rehabilitació de l’antic edifici comercial i residencial de Cal Trepat. L’espai, part del qual es troba actualment en desús, es transformarà en un alberg de pelegrins del Camí de Sant Jaume i en un espai de residència temporal per artistes que desenvolupin nous projectes en el marc de FiraTàrrega. Així mateix, les estances rehabilitades on residia originalment la família Trepat s’inclouran en el recorregut de les visites guiades a l’antiga factoria targarina, museïtzada des de l’any 2012. Es tracta d’una de les principals inversions en equipaments de l’actual govern municipal i les obres s’han adjudicat per un import de 412.448 euros, IVA inclòs.

El projecte, adjudicat a l’empresa Vesta Rehabilitación SL, inclou l’arranjament i consolidació de tota la residència Trepat i part de l’antic departament comercial i d’oficines situat a la planta baixa. Els treballs s’allargaran sis mesos i consistiran en el reforçament estructural dels fonaments i l’estructura de l’immoble. Bona part de les obres també se centraran en la reparació material i constructiva de les cobertes i els terrats de l’antic habitatge de la família Trepat. Així mateix, la regidoria d’Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme també ha adjudicat recentment per un import de 17.999 euros (IVA inclòs) el contracte menor de direcció d’obra a Guitar Arquitectura, empresa especialitzada en la preservació d’edificis protegits. Tot plegat, amb l’objectiu de contribuir a potenciar el conjunt arquitectònic industrial del Museu Trepat com un dels eixos culturals i socials de la ciutat.Pel que fa el finançament, el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) ha atorgat a l’Ajuntament de Tàrrega una subvenció de 250.000 euros per ajudar a materialitzar el projecte, mentre que l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural aportarà 68.184 euros més. La resta de la inversió l’assumirà el consistori.