Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

L’Ajuntament de Tarragona se suma a la petició de dimissió de Ballesteros i Floria, encausats pel cas Inipro

ACN Tarragona – L’Ajuntament de Tarragona s’ha sumat a la petició de dimissió de l’exalcalde i actual regidor Josep Fèlix Ballesteros i la regidora Begoña Floria després que el jutjat […]

Agències 02/04/2022

ACN Tarragona – L’Ajuntament de Tarragona s’ha sumat a la petició de dimissió de l’exalcalde i actual regidor Josep Fèlix Ballesteros i la regidora Begoña Floria després que el jutjat deixi a punt de vista oral el cas Inipro. De moment però, no s’ha formalitzat la petició al PSC. Diversos partits, com la CUP, ERC i Junts, han demanat la dimissió dels encausats aquest divendres. El portaveu del govern tarragoní Manuel Castaño ha reiterat que l’ajuntament s’ha personat a la causa per separar la imatge del consistori del judici i ha assegurat que treballen “amb honestedat i transparència”. El cas Inipro investiga la presumpta trama de corrupció en què s’haurien desviat 276.157,31 euros de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) al PSC.

El jutjat d’instrucció 1 de Tarragona ha dictat l’obertura del judici oral pel cas Inipro, pel qual s’asseurà al banc dels acusats l’exalcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i vuit persones més. L’equip de govern tarragoní ha insistit en la presumpció d’innocència dels processats però alhora ha demanat la dimissió de Ballesteros i Floria “pel perjudici que pot suposar a la imatge de l’Ajuntament de Tarragona i a la ciutat”.

En aquest context, l’Ajuntament de Tarragona es va personar com acusació particular en aquest cas el juny de 2020, mentre que l’Audiència Provincial va avalar-ho el febrer d’enguany. Segons Castaño, amb aquesta acció es vol evitar una mala imatge per a la institució municipal. “S’han de separar les coses, el partit socialista presumptament no va fer bé les coses i per això ens hem personat al procés judicial per projectar que l’Ajuntament treballa amb transparència i honestedat”, ha remarcat.

L’equip de govern tarragoní ha assenyalat que els fets que presumptament es van cometre van representar un perjudici de més de 276.000 euros per al consistori. Castaño ha insistit que es tractava d’uns diners que s’havien de destinar a la integració de les persones migrades vingudes a la ciutat i que la situació s’emmarcava en un context de crisi econòmica.

D’altra banda, la petició de dimissió feta per part de l’equip de govern tarragoní no s’ha formalitzat al PSC. En aquesta línia, traslladen al jutjat la responsabilitat de determinar si hi ha responsabilitats dels fets pels quals s’acusa a Ballesteros i Floria i en cas que sigui necessari, inhabilitar-los.

Pel que fa al procés judicial, el magistrat ja ha traslladat les acusacions a les respectives defenses perquè presentin els seus escrits de defensa. L’expedient del cas s’ha d’enviar a l’Audiència de Tarragona, que és qui acabarà jutjant la causa. Per la seva part, Fiscalia demana penes de presó per a nou persones que estarien involucrades en la suposada trama de corrupció i a les quals se’ls ha imposat una fiança global 367.290 euros.