Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

L’Ajuntament de Tarragona matisa que la prioritat és mantenir les graderies reconstruïdes de l’amfiteatre

ACN Tarragona.-El conseller de Patrimoni de Tarragona, Hermán Pinedo, ha matisat aquest dimarts les declaracions fetes a l’ACN en les quals afirmava que s’estava estudiant la possibilitat d’enderrocar la part […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Tarragona.-El conseller de Patrimoni de Tarragona, Hermán Pinedo, ha matisat aquest dimarts les declaracions fetes a l’ACN en les quals afirmava que s’estava estudiant la possibilitat d’enderrocar la part graderia de l’amfiteatre reconstruïda els anys 60 i 70 del segle passat. “Potser em vaig expressar malament”, ha afirmat, i ha assegurat que l’opció prioritària és reforçar-les per poder-les conservar, després que un informe tècnic alertés del seu deteriorament. Un mal estat que va acabar comportant, el passat setembre, el tancament del monument al públic perquè hi havia risc per a la seguretat dels visitants. L’oposició ha criticat la “improvisació” de Patrimoni i ha acusat el govern municipal de falta de transparència.

“En cap cas es planteja com a opció tirar a terra la graderia reconstruïda”, ha indicat Pinedo. “La prioritat absoluta és invertir per consolidar-les i mantenir-les”, ha reiterat el conseller de Patrimoni. Tot i això ha apuntat que caldran nous informes per concretar l’estat real en el qual es troba aquesta part del monument. “No en sabem l’estat real, haurem de veure els informes”, ha assenyalat abans de reiterar que la voluntat és “conservar-les”.