Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

L’Ajuntament de Tarragona estima que deixarà d’ingressar 10 MEUR pel coronavirus

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona estima que deixarà d’ingressar uns 10 milions d’euros en impostos i altres ingressos d’empreses municipals a causa de la crisi del coronavirus. D’aquests, gairebé vuit seran […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Tarragona.-L’Ajuntament de Tarragona estima que deixarà d’ingressar uns 10 milions d’euros en impostos i altres ingressos d’empreses municipals a causa de la crisi del coronavirus. D’aquests, gairebé vuit seran per la davallada en el cobrament de taxes i impostos. De fet, des de l’inici de l’estat d’alarma, la recaptació dels tributs ha caigut un 85% respecte el mateix període de l’any passat. Tot i això, el conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, s’ha mostrat esperançat que “amb esforç” es podrà evitar tancar l’any amb negatiu. Una de les apostes del consistori és reactivar l’economia ràpidament quan s’aixequi el confinament i no aturar les inversions en obra pública que ja estaven previstes.

En una roda de premsa telemàtica en la qual hi han participat l’alcalde, Pau Ricomà, el conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, i la consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar, s’ha desgranat la caiguda de recaptació. Dels 10 milions previstos per l’àrea de Tresoreria, quasi 8 són de taxes i impostos. En els directes es preveu una baixada de 4,27 milions, dels quals 3,6 seran de la pèrdua de la plusvàlua. En impostos indirectes, que grava principalment les construccions, el consistori calcula que ingressarà 720.000 euros menys. En taxes la caiguda s’estima en quasi 3 milions més, ja que no es cobraran les llars d’infants fins el proper curs, els museus estaran tancats durant mesos, els aparcaments hauran estat gratuïts uns dos mesos i no hi haurà ocupacions de via pública per fer activitats.Reactivació econòmicaRicomà ha exposat que la voluntat del govern municipal és “sortir amb tot” quan s’acabi l’estat d’alarma per tal de reactivar amb força l’economia. Aquest dimecres han anunciat un nou paquet d’ajudes valorat en 550.000 euros, que es divideix en tres blocs. D’una banda, 300.000 euros destinats a ajuts als propietaris dels locals comercials que els tinguin llogats a persones que facin una activitat econòmica afectada per l’estat d’alarma. En queden exclosos, els propietaris que siguin grans tenidors, a partir de deu locals, o tinguin més de 1.500 metres quadrats de superfície comercial. Els arrendadors que facturin més d’un milió d’euros l’any tampoc podran optar a les ajudes. “Hem estimat que podem arribar a uns 1.400 locals”, ha assenyalat Fortuny.Per altra banda, el consistori destinarà 150.000 euros per ajudar a pagar les factures d’aigua als sectors econòmics afectats per la crisi i a famílies vulnerables. Aquesta quantitat se suma a uns altres 150.000 euros que ja es van anunciar fa uns dies per a persones en dificultats. A nivell de serveis socials, també s’amplia en uns altres 100.000 euros la dotació per a ajuts d’urgència i s’incrementa l’horari d’atenció a l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, que passa a ser de vuit del matí a vuit del vespre.Finalment, s’impulsaran subvencions d’estímul a l’activitat cultural professional per valor de 100.000 euros. “Comerç, turisme i cultura han d’anar de la mà per a la reactivació”, ha apuntat Ricomà. Les mesures s’han concretat en una reunió celebrada aquest dimecres en la qual hi han participat tots els partits de l’Ajuntament, als quals Ricomà els ha agraït la col·laboració.