Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès recorrerà la sentència que l’obliga a retirar la pancarta de suport als presos

ACN Sant Cugat del Vallès.-L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha anunciat que recorrerà la sentència que l’obliga a retirar el llaç groc i la pancarta amb la inscripció ‘Llibertat […]

Avatar
Agències 18/11/2020

ACN Sant Cugat del Vallès.-L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha anunciat que recorrerà la sentència que l’obliga a retirar el llaç groc i la pancarta amb la inscripció ‘Llibertat Presos Polítics’ de la façana del consistori. Una vegada rebuda la documentació aquest dimarts, el govern municipal ha posat en marxa els tràmits per recórrer la sentència del jutjat contenciós-administratiu número 10 de Barcelona. El consistori té ara fins el 7 de desembre per interposar el recurs d’apel·lació. El grup municipal de Ciutadans ho va denunciar el 2018 perquè entenia que aquests elements “vulneren el principi de neutralitat” de l’administració. L’alcaldessa, Mireia Ingla, creu que la decisió “vulnera principis bàsics de la democràcia”

El jutge ha donat la raó a la formació taronja i retreu que l’Ajuntament utilitzi l’edifici municipal per fer “reivindicacions partidistes” i que mostren una ideologia política. No obstant, la sentència no és ferma i ara l’Ajuntament ha optat per recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).”Aquest Ajuntament sempre es posicionarà al costat de la llibertat d’expressió, dels drets i les llibertats més fonamentals”, assenyala l’alcaldessa, Mireia Ingla, en un comunicat. “Després d’haver analitzat la sentència tenim la intenció de recórrer-la perquè vulnera aquests principis bàsics de la democràcia”, conclou.