Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’Ajuntament de Salt oferirà pisos del parc municipal a estudiants, joves i gent gran

ACN Salt.-L’Ajuntament de Salt (Gironès) dedicarà un 20% dels pisos del parc d’habitatge municipal als estudiants i un altre 20% a persones i famílies joves que tinguin menys de 35 […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Salt.-L’Ajuntament de Salt (Gironès) dedicarà un 20% dels pisos del parc d’habitatge municipal als estudiants i un altre 20% a persones i famílies joves que tinguin menys de 35 anys. Per altra banda, un 10% dels pisos es destinaran a persones de més de 65 anys. Aquests habitatges comptaran amb un lloguer d’entre 150 i 600 euros en funció dels ingressos dels sol·licitants. Per altra banda, el consistori preveu destinar un 20% més del parc a persones i famílies d’entre 35 i 65 anys que demanin habitatge de protecció oficial i un 15% per a la Mesa d’emergències econòmiques i socials. El plenari de Salt ha aprovat el nou reglament d’accés al parc d’habitatge municipal. El document va comptar amb el suport de l’equip de govern (ERC i JxCAT) i el PSC.

Els estudiants, famílies joves i famílies vulnerables seran els col·lectius amb més possibilitats d’accedir a un habitatge de protecció oficial al municipi de Salt (Gironès). Així ho indica el nou reglament d’accés al parc municipal d’habitatge en què destinarà un 60% de tots els pisos disponibles als tres col·lectius (un 20% per cada un d’ells). Per altra banda, el 10% dels pisos es reservarà per a persones majors de 65 anys. El 15% seran per a la Mesa d’emergències econòmiques i socials, amb l’objectiu d’acollir famílies que per diversos motius hagin quedat sense llar. La resta seran per a persones amb discapacitat (un 5%), pisos d’inclusió gestionats per l’Ajuntament o entitats del tercer sector (un 5% més) i pisos en règim d’allotjament temporal (el 5% restant).Tot i així, l’Ajuntament ha avançat que aquesta relació es podrà anar modificant en funció de la demanda real que hi hagi. Per accedir en aquests pisos, els interessats tan sols hauran d’estar empadronats a Salt, inscriure’s en el Registre Oficial d’Habitatges de Protecció Oficial i no ser titular de cap altre habitatge.A partir d’aquí, el preu de lloguer anirà entre els 150 i els 600 euros mensuals. El preu es calcularà en funció dels ingressos que tingui cada llogater.