Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

L’Ajuntament de Salou i el sector comercial protesten contra el tancament dels establiments a les deu de la nit

ACN Salou.-L’Ajuntament de Salou (Tarragonès) il·luminarà la façana amb els colors blau i groc de la bandera del municipi i els establiments deixaran les llums de l’interior de les botigues […]

Agències 05/08/2021

ACN Salou.-L’Ajuntament de Salou (Tarragonès) il·luminarà la façana amb els colors blau i groc de la bandera del municipi i els establiments deixaran les llums de l’interior de les botigues obertes a la nit. Són les accions de protesta que han anunciat contra el tancament a les 22:00 hores que els imposa el Procicat. L’alcalde Pere Granados ha assegurat que els comerciants perden prop del 40% dels seus ingressos per no tenir obertes les botigues fins a la mitjanit, “una franja horària vital”, segons destaquen, en plena temporada estival. Granados ha denunciat que la limitació “no obeeixen a raons científiques” i que es fa pagar al comerç “les conseqüències” de la cinquena onada tot i no ser l’origen “de cap focus de contaminació vírica”.

L’alcalde de Salou ha lamentat “el greu perjudici” que pateixen els comerciants i l’economia local per tancar els establiments a les deu de la nit, en lloc de les dotze, “dues hores que no són crucials per contenir la pandèmia”. Pere Granados s’ha mostrat molest que la Generalitat hagi reduït l’índex d’incidència acumulada (de 400 a 250) per imposar el toc de queda nocturn, perquè Salou ha tornat a quedar dins de la restricció amb un índex de 271 aquests dies.Granados ha assenyalat que la reunió d’aquest dimecres amb la delegada del Govern i representants del sector comercial va ser “positiva, però no satisfà les reivindicacions del sector” i per això inicien la protesta i demanen un paquet d’ajuts.Laura Capuz, vicepresidenta de Shopping Salou Comerciants i Empresaris, ha assegurat que pateixen “una discriminació respecte a altres municipis”. A més de les llums enceses dels locals, també posaran cartells a l’entrada, amb dues cintes vermelles, com si barressin l’accés i per denunciar que és la Generalitat qui no deixa entrar els clients.