Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’Ajuntament de Sabadell incorpora 24 vehicles elèctrics a la flota municipal

ACN Sabadell.-Sabadell comptarà amb 24 vehicles elèctrics públics nous. Tal com ha explicat l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, aquesta és una de les propostes que l’Ajuntament ha aprovat amb […]

Avatar
Agències 21/09/2019

ACN Sabadell.-Sabadell comptarà amb 24 vehicles elèctrics públics nous. Tal com ha explicat l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, aquesta és una de les propostes que l’Ajuntament ha aprovat amb l’objectiu d’avançar cap a una mobilitat més sostenible i reduir les emissions de diòxid de carboni. Les noves unitats, que han suposat un cost total de 816.588,27 euros, són 6 turismes i 18 furgonetes que s’han presentat públicament aquest divendres. Aquesta mesura s’emmarca dins de la Setmana Europea de la Mobilitat i arriba un mes abans que el pròxim 24 i 25 d’octubre Sabadell aculli el primer Congrés de Qualitat de l’Aire.

L’alcaldessa de Badalona, Marta Farrés, ha assegurat que la presentació dels nous vehicles elèctrics de la flota pública de la ciutat neix de la voluntat d’avançar “en matèria de transició energètica”. A aquesta mesura, se li suma la partida addicional d’1,5 milions d’euros per comprar més vehicles elèctrics i renovar el parc mòbil municipal que es va aprovar el dimarts passat al Ple de l’Ajuntament.Farrés ha recordat que, per tal de fer efectiu el compromís de reduir les emissions contaminants, cal fer accions en diferents àmbits com “vetllar per una bona xarxa de transport públic”. També ha assegurat que una altra proposta interessant “seria fer efectiva la Ronda Nord per tal de treure trànsit rodat del centre de la ciutat”.D’altra banda, aquesta mesura també serveix per rejovenir la flota municipal. Segons el consistori, la intenció és arribar a tenir completament renovades terceres dues terceres parts de la flota municipal destinada a serveis tècnics i de manteniment.Aquestes mesures es fan públiques en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 16 al 22 de setembre, i un mes abans que, els propers 24 i 25 d’octubre, Sabadell aculli el primer Congrés de la qualitat de l’aire.