Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’Ajuntament de Reus proposa una millora urbanística en perspectiva feminista en una desena d’espais de la ciutat

ACN Reus.-L’Ajuntament de Reus disposa un d’un Pla d’Acció per ordenar urbanísticament onze espais amb perspectiva de gènere i feminista. El document identifica com dissenyar espais que millorin la provisió […]

Avatar
Agències 05/08/2021

ACN Reus.-L’Ajuntament de Reus disposa un d’un Pla d’Acció per ordenar urbanísticament onze espais amb perspectiva de gènere i feminista. El document identifica com dissenyar espais que millorin la provisió de cures a les persones, la percepció de seguretat, la mobilitat integral en la vida quotidiana, el desenvolupament d’una vida saludable, l’autonomia econòmica amb activitats de proximitat que facilitin la conciliació, i l’enfortiment comunitari. El diagnòstic s’ha fet amb activitats participatives com “marxes exploratòries” i tallers amb dones de diverses franges d’edat, de diversos punts ciutat i de diferent origen. El projecte l’ha desenvolupat el departament de polítiques d’Igualtat de Gènere de la regidoria de Participació i Bon Govern.

El Pla proposa, entre d’altres, connectar les residències i adaptar espais amplis i tranquils a la sortida de l’escola Joan Rebull; millorar la percepció de seguretat en la connexió dels barris Gaudí i dels Poetes o al carrer Escultor Rocamora; reforçar la connexió dels busos i l’accés a peu amb l’estació de trens; promoure espais verds amb la cessió temporal de solars en desús; construir una xarxa de lavabos públics; millorar la conciliació del sector comercial; i fomentar elements físics i simbòlics als carrers Sant Carles i Sant Josep per a l’ús del a comunitat.