Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

L’Ajuntament de Reus exigirà una major qualitat acústica a residències, hospitals i centres educatius

ACN Reus.-Les residències, hospitals i centres educatius de Reus hauran de complir amb uns graus d’exigència acústica més alts properament. L’Ajuntament ha aprovat de forma inicial una nova ordenança de […]

Avatar
Agències 18/06/2021

ACN Reus.-Les residències, hospitals i centres educatius de Reus hauran de complir amb uns graus d’exigència acústica més alts properament. L’Ajuntament ha aprovat de forma inicial una nova ordenança de soroll i vibracions, un text que no s’actualitzava des de 1999. El nou redactat posa nous límits a la contaminació acústica i dota d’instruments jurídics i tècnics a l’administració. Tot i això, en cas d’obres importants, festes majors o actes rellevants organitzats per l’Ajuntament, es procedirà a la suspensió automàtica dels nous barems acústics.

La normativa també inclou altres mesures, com la delimitació de les zones acústiques, la subdivisió de zones de sensibilitat acústica, l’establiment de límits per a la transmissió del soroll d’impacte o el fet que a partir d’ara, els valors límits de les vibracions emeses dependran de l’ús dels locals.El text s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern (JxReus, ERC i Ara Reus), del PSC i d’un regidor no adscrit; mentre que la CUP i Cs s’han abstingut.