Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’Ajuntament de Reus aprova la creació d’una comercialitzadora d’energia elèctrica

ACN Reus.-L’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres la creació d’una operadora d’energia elèctrica que s’integrarà a l’empresa Reus Serveis Municipals. En la sessió plenària, s’ha donat el vistiplau a […]

Avatar
Agències 21/05/2021

ACN Reus.-L’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres la creació d’una operadora d’energia elèctrica que s’integrarà a l’empresa Reus Serveis Municipals. En la sessió plenària, s’ha donat el vistiplau a la memòria elaborada per la comissió d’estudi municipal. El document especifica que les empreses municipals tenen anys d’experiència en la instal·lació i gestió de plantes solars per a l’autoconsum de les seves dependències i amb excedents injectats a la xarxa per minimitzar la dependència de l’energia de mercat. La memòria recull que era necessari disposar d’un organisme que gestioni la generació d’energia i que la subministri al consistori i als ens que en depenen.

La memòria econòmica estableix que els primers anys d’activitat es destinaran al desplegament de l’activitat comercialitzadora i generadora. L’objectiu d’aquesta primera fase és obtenir energia més barata i poder optimitzar els resultats. A partir del quart any, es podran fer altres tasques com estudis energètics a tercers, estudis per reducció de potències contractades, d’optimització d’equipament per reduir la despesa elèctrica, auditories energètiques, entre altres.El document també assenyala que l’empresa municipal pot ser un “element arrossegador i sensibilitzador” de la ciutadania i del teixit empresarial per avançar cap a la implantació de models energètics més sostenibles i pròxims al territori.