Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’Ajuntament de Mataró atribueix a la “mala sort” l’incompliment de mesures per restringir el trànsit al centre

ACN Mataró.-La regidora d’Urbanisme i Comerç de Mataró, Núria Moreno, ha admès que les mesures anunciades el mes de febrer per pacificar el trànsit al centre de la ciutat no […]

Avatar
Agències 01/12/2020

ACN Mataró.-La regidora d’Urbanisme i Comerç de Mataró, Núria Moreno, ha admès que les mesures anunciades el mes de febrer per pacificar el trànsit al centre de la ciutat no s’han arribat a consolidar mai en aquests deu mesos. “Hem tingut mala fortuna”, s’excusa la regidora, que atribueix l’incompliment a diverses avaries de les pilones que haurien d’evitar el pas de vehicles a les principals artèries comercials. Ara, coincidint amb la campanya de Nadal, s’ha previst que hi hagi informadors als principals punts d’accés per barrar el pas del trànsit rodat i es pugui així afavorir les compres. El compromís de Moreno és que els informadors “continuïn” també després de Nadal independentment de si hi ha avaries.

L’anunci d’aquest dimarts és el tercer que fa el govern municipal de Mataró en relació a la implantació de les mesures de pacificació del centre de la ciutat. “No hem flexibilitzat el posicionament”, defensa la regidora, malgrat que des del primer anunci, al febrer, mai s’ha arribat a tancar el pas de vehicles al centre de la ciutat.També es va intentar reprendre el compromís per intentar treure els cotxes del centre durant el mes de juliol, coincidint amb l’aixecament de les restriccions derivades de la pandèmia de la covid-19 i davant la necessitat que tenien les ciutats per generar espais de passeig amples on es poguessin garantir les distàncies. Aquell segon compromís també es va veure incomplert.Moreno explica que en aquest temps s’han produït avaries “simultànies” a les pilones dels dos punts d’accés principals a la Riera de Mataró i els carrers del seu voltant. Fins ara no s’havia buscat tampoc cap alternativa, com els informadors que han començat a treballar aquest mateix dimarts coincidint amb l’inici de la campanya de Nadal.Segons la regidora, els problemes que arrossega aquest projecte haurien de quedar resolts al llarg del 2021 ja que, més enllà de les pilones, l’Ajuntament estaria treballant en la instal·lació de càmeres amb lectura de matrícula. Fins que això no passi, Moreno es compromet a mantenir els informadors de la campanya de Nadal i a fer controls policials.