Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

L’Ajuntament de Madrid negociarà amb l’Hermitage per instal·lar la franquícia a la capital espanyola

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Madrid iniciarà converses amb el Museu Hermitage de Sant Petersburg per avaluar l’encaix d’una franquícia de la pinacoteca a la capital espanyola, després que Barcelona hagi denegat […]

Avatar
Agències 28/01/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Madrid iniciarà converses amb el Museu Hermitage de Sant Petersburg per avaluar l’encaix d’una franquícia de la pinacoteca a la capital espanyola, després que Barcelona hagi denegat per ara el projecte si no es reformula. Així ho han confirmat fonts de l’àrea de Cultura, Turisme i Esports a l’ACN, que precisen que Madrid està oberta a “totes les sensibilitats artístiques” i refermen que no es vetarà “ningú” que vulgui presentar el seu projecte per la ciutat. El consistori de Barcelona no va autoritzar aquest dilluns instal·lar una seu del museu al port després de fer públics els resultats de quatre informes tècnics.

La delegada de Cultura a l’Ajuntament de Madrid, Andrea Levy, es posarà en contacte amb els responsables del museu les pròximes setmanes per valorar la “idoneïtat” del projecte i la possibilitat que aquest es pugui instal·lar a Madrid. “Arribi a bon port o no, la decisió de Madrid sempre serà aliena de les raons sectàries, no com el cas de Barcelona”, acusen les mateixes fonts.”No es pot autoritzar el projecte””Ara mateix l’Ajuntament no pot autoritzar ni donar el seu vistiplau a fer el projecte” de l’Hermitage al port. Així de contundent es va mostrar dilluns la segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, després d’explicar, juntament amb el sisè tinent d’alcaldia, Joan Subirats, que quatre informes tècnics desaconsellen instal·lar l’Hermitage al port de la ciutat. Tot i això, Sanz ha assenyalat que com qualsevol altre projecte l’analitzaran si incorpora els elements dels quatre informes sobre urbanisme, mobilitat, sostenibilitat econòmica i cultura. L’informe sobre la idoneïtat urbanística indica quatre possibles ubicacions alternatives: Moll de Sant Bertran, el Parc de la Barceloneta, finals de la Rambla Prim i les Tres Xemeneies. Sanz, però, va voler deixar clar que no són propostes de l’Ajuntament.