Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’Ajuntament de Lleida posa en marxa el desenvolupament del sòl industrial de Torreblanca – Quatre Pilans

ACN Lleida.-La Comissió de Polítiques de la Gestió Urbanística i de la Mobilitat de la Paeria aprovarà dimecres un informe favorable per demanar a la Generalitat la formulació de Pla […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Lleida.-La Comissió de Polítiques de la Gestió Urbanística i de la Mobilitat de la Paeria aprovarà dimecres un informe favorable per demanar a la Generalitat la formulació de Pla director d’activitat econòmica del polígon industrial de Torreblanca – Quatre Pilans i Moredilla. És el pla d’àmbit supramunicipal i de rellevància econòmica que ha de permetre desenvolupar un gran sector industrial de 800 hectàrees, considerat clau per avançar en la promoció del teixit industrial de la ciutat. El projecte s’ha desbloquejat després de més de deu anys, quan Urbanisme de Catalunya va acordar informar favorablement el caràcter estratègic i territorial d’aquest sector però no es va fer cap més pas en aquest sentit i el sòl encara està qualificat com a rústic.

Les converses mantingudes els darrers mesos des de la regidoria d’Urbanisme amb el Departament de Territori i Sostenibilitat han permès desbloquejar aquest gran projecte. L’acord serà sotmès a l’aprovació de ple de l’Ajuntament de Lleida d’aquest mes de maig. La petició de redacció del Pla Director Urbanístic es farà de forma conjunta entre els municipis de Lleida, Bell-lloc d’Urgell i Els Alamús, en tractar-se d’un projecte supramunicipal que inclou terrenys de tots tres municipis.El document de planejament inclourà així el polígon logístic d’iniciativa privada situat en el límit dels tres termes municipals al costat de la carretera Ll-11 i que comptarà amb una terminal ferroviària de transport de mercaderies. Sumant tots dos polígons, aquesta actuació dotarà a la ciutat de Lleida en els pròxims anys de més de 800 hectàrees de nou sòl industrial la zona est del terme municipal, en un espai d’alt valor estratègic per les seves bones comunicacions, ja que està situat entre les carreteres A-2, Ll-11 i N-240, i les vies fèrries R12 Lleida – Manresa i R14 Lleida – Tarragona.La redacció tindrà en compte l’actual demanda de sòl industrial i logístic i podrà adaptar les característiques dels diferents polígons a les necessitats dels diferents sectors econòmics. El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha destacat que fa un any que es va posar públicament com a objectiu prioritari el desenvolupament d’aquest polígon i donar suport a iniciatives privades de sòl industrial vinculades a l’àmbit logístic per “poder crear centenars de llocs de treball qualificats”. En aquest sentit, ha mostrat la seva satisfacció perquè “fites com aquesta faran de Lleida la capital que hem d’aspirar a ser”.Aquest nou sòl industrial s’afegirà als creixements previstos als sectors SUR35 i SUR41 del Polígon dels Frares i a la zona planificada d’ampliació del Polígon del Segre.