Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’Ajuntament de Lleida, la UGT i CCOO signen el Pacte Social per a la Ciutadania per als anys 2020-2023

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida i els sindicats CCOO i UGT han signat aquest dimarts el cinquè Pacte Social per a la Ciutadania de Lleida, amb vigència per als anys 2020-2023. […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida i els sindicats CCOO i UGT han signat aquest dimarts el cinquè Pacte Social per a la Ciutadania de Lleida, amb vigència per als anys 2020-2023. Es tracta d’un acord institucional entre la Paeria i els principals sindicats de la ciutat per implementar mesures i compromisos que donin resposta a les necessitats ciutadanes. La voluntat és aconseguir “una Lleida més connectada, justa, compromesa i cohesionada, que vetlli per prevenir desigualtats i intervenir com a motor de transformació social”. El document recull la situació sanitària per la covid-19, posa en valor la persona i la ciutat, i reforça els vincles i la capacitat de cooperació per afrontar les dificultats, els reptes i les oportunitats.

El Pacte Social per a la Ciutadania de Lleida, amb vigència per als anys 2020-2023, l’han signat l’alcalde Miquel Pueyo, i els secretaris generals de la UGT i de CCOO a les Terres de Lleida, José Luís Aguilà i Cristina Rodríguez, respectivament. El document, que promou i defensa els interessos de treballadors, ciutadans i els col·lectius amb majors dificultats d’inclusió social, té els seus orígens en el 1993 quan va començar a fixar mesures per oferir a la ciutat un salari social i com a motor de desenvolupament col·lectiu.El Pacte Social per a la Ciutadania també inclou els compromisos dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 i s’alinea a 4 ODS estratègics de la legislatura (Reducció de les Desigualtats, Ciutats i Comunitats Sostenibles, Acció Climàtica i Aliança pels Objectius), alhora que incorpora específicament l’objectiu 5, la Igualtat de Gènere, integrant la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques i assignant accions i projectes concrets a assolir. El Pacte està estructurat en quatre eixos estratègics: Governança i excel·lència operativa; Imatge, projecció i promoció de la ciutat, Igualtat, diversitat i inclusió social, i Emergència climàtica, ambiental i sanitària.L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha dit que el pacte “és un pas més en el compromís per aconseguir una Lleida millor” i, a la vegada, “reforça els vincles i la capacitat de cooperació, amb un missatge d’esperança per a la ciutat i la societat”. Pueyo, que ha agraït la voluntat d’entesa i el treball per part de les parts implicades, ha indicat que el document està alineat i relacionat amb el Pla d’Acció Municipal (PAM) i amb la Mesa Transversal per a la Recuperació de la Ciutat.El secretari general de la UGT-Terres de Lleida, José Luís Aguilà, ha dit que “cada participant ha sigut un carrer i que totes i tots han confluït en una gran plaça, que és el pacte, per treballar per una ciutat més social i segura, i que no viu d’esquena a la ciutadania”. La secretària general de CCOO a Lleida, Cristina Rodríguez, ha afirmat que el pacte “és obert i dinàmic per adaptar-se als reptes de futur i als canvis que es puguin produir i més davant la situació d’incertesa per la pandèmia”.