Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

L’Ajuntament de Lleida comença a retirar el nom d’Alcalde Areny de la passarel·la dels Maristes

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha començat aquest dimarts els treballs per eliminar el nom d’Alcalde Areny de la marquesina de la passarel·la dels Maristes, al marge dret del riu Segre. […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Lleida.-L’Ajuntament de Lleida ha començat aquest dimarts els treballs per eliminar el nom d’Alcalde Areny de la marquesina de la passarel·la dels Maristes, al marge dret del riu Segre. El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha visitat els treballs de cobriment de les lletres i ha explicat que amb aquesta actuació completarà el canvi de nom de la via, que deriva de la retirada de diversos noms franquistes del nomenclàtor de la ciutat. L’actual nom de l’avinguda és el de l’escriptora, lexicògrafa i activista en favor de la llengua i la cultura catalanes, Joana Raspall. “La voluntat de l’equip de govern és eliminar els elements que facin referència a la dictadura i donar compliment a la llei de Memòria Històrica”, ha assenyalat Postius.

El primer tinent d’alcalde ha afegit que després del cobriment de les lletres d’Alcalde Areny de la passarel·la, “la Paeria continuarà treballant per eliminar els vestigis franquistes que encara són presents a l’espai públic”. D’aquesta manera, el consistori lleidatà està estudiant com i de quina manera s’ha de procedir a la substitució dels noms dels carrers relacionats amb el franquisme que encara queden a la ciutat.Els treballs, que s’allargaran uns dies, comporten la modificació del parament de la marquesina, ara dissenyada amb unes lletres de grans dimensions, per instal·lar-hi unes planxes d’alumini que cobriran l’antic nom de l’avinguda les quals s’han hagut de lacar per aconseguir el mateix color del parament de la façana.