Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

L’Ajuntament de l’Espluga agraeix la feina de veïns, voluntaris i ADF “d’arreu de Catalunya” per netejar el poble

ACN L’Espluga de Francolí.-L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) ha agraït la feina dels veïns del municipi i “d’un gran nombre de persones voluntàries i grups d’ADF vinguts […]

Avatar
Agències 23/10/2019

ACN L’Espluga de Francolí.-L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) ha agraït la feina dels veïns del municipi i “d’un gran nombre de persones voluntàries i grups d’ADF vinguts d’arreu de Catalunya” que han estat netejant i rehabilitant la zona afectada al llarg de tot el dimecres. També ha donat les gràcies a la brigada municipal i als pobles veïns “que s’han solidaritzat” amb el municipi afectat per la llevantada d’aquest dimarts. El consistori enumera algunes de les destrosses, com les del celler Rendé Masdéu, les del restaurant El Celler o les d’un dels magatzems de la brigada municipal i l’ADF de l’Espluga. També hi ha desperfectes importants a l’empresa Drac Actiu, al restaurant Les 17 Fonts i a la funerària Funeconca.

Després de les tasques de neteja i rehabilitació que s’han fet al llarg del dia, aquest dimecres al vespre s’ha pogut obrir un dels accessos al poble, el pont de la Palanca. Dijous es treballarà a la zona de l’avinguda Catalunya i la Font Baixa.Pel que fa a l’estat dels subministraments bàsics, la majoria de veïns ja compten amb electricitat i aigua, segons ha indicat el consistori. Malgrat això, hi ha algunes zones que encara no disposen de subministrament elèctric. L’Ajuntament explica que “per problemes tècnics”, Endesa ha hagut d’aturar les tasques de reparació, que no podran ser represes fins demà al matí. Els habitatges que encara no tenen llum no tornaran a rebre subministrament almenys fins demà al matí, un cop s’hagin reprès les feines. Pel que fa al subministrament de gas està totalment restablert.Finalment, l’Ajuntament lamenta la desaparició de cinc persones a causa de la llevantada i agraeix l’interès de les autoritats de la Generalitat, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal i diferents ajuntaments.

Relacionats