Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell demana al Ministeri de Treball la creació d’ajudes per als treballadors fronterers

ACN La Seu d’Urgell.-L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha demanat al govern de l’Estat la creació d’uns ajuts extraordinaris, o bé l’accés a la prestació d’atur, per als treballadors fronterers. […]

Avatar
Agències 06/05/2020

ACN La Seu d’Urgell.-L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha demanat al govern de l’Estat la creació d’uns ajuts extraordinaris, o bé l’accés a la prestació d’atur, per als treballadors fronterers. El consistori de la capital alturgellenca va formular aquesta petició per carta a la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, el 20 d’abril passat. Dos dies més tard, també va demanar ajuda al subdelegat de l’executiu espanyol a Lleida, José Crespín, com a l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros. A més, el mateix 20 d’abril també es va enviar una missiva al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, per sol·licitar la inclusió d’aquest col·lectiu d’empleats a les mesures de protecció laboral que apliqui el Govern.

A la carta s’exposa que els més de 1.600 empleats que resideixen a Catalunya però desenvolupen la seva feina a Andorra es poden quedar al “descobert” en cas de ser acomiadats al Principat, ja que no tenen dret a l’atur. Per aquest motiu, demanen ajudes específiques per aquest col·lectiu, petició que encara no ha rebut resposta. A més, expliquen que, amb la intermediació del consistori, s’ha aconseguit que el govern andorrà els inclogui en les prestacions previstes en cas que les empreses on treballen presentin un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).