Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

L’Ajuntament de Cambrils amplia el termini per presentar ofertes al procés de licitació de les guinguetes

ACN Cambrils.-L’Ajuntament de Cambrils (Baix Camp) amplia el termini de presentació d’ofertes del procés de licitació de les guinguetes fins el 16 d’agost. És la decisió que ha pres el […]

Avatar
Agències 30/07/2021

ACN Cambrils.-L’Ajuntament de Cambrils (Baix Camp) amplia el termini de presentació d’ofertes del procés de licitació de les guinguetes fins el 16 d’agost. És la decisió que ha pres el consistori després de la reunió mantinguda amb l’Associació Xiringuitos Platges de Cambrils aquest dijous. A través d’un comunicat, l’equip de govern defensa que el procés de licitació s’ha fet en compliment de la normativa existent i insisteix en la “necessitat jurídica” per regular aquestes instal·lacions. En aquest sentit, el consistori assenyala que els terminis d’adjudicacions de les guinguetes per quatre anys els marca la Generalitat. Pel que fa als cànons, el govern local apunta que les noves condicions econòmiques s’adeqüen als preus actuals de mercat.

D’altra banda, l’Ajuntament de Cambrils recorda que en els darrers dos anys ha derogat la taxa d’utilització privativa dels béns de domini públic per la prestació de serveis de temporada a les platges. En referència al cost de les guinguetes que s’inclouen al projecte executiu, el govern local apunta que podria rebaixar-se en la negociació entre adjudicataris i proveïdors en el moment de fer les obres de les noves instal·lacions. Des de l’Associació Xiringuitos Platges de Cambrils calculaven que el cost podria elevar-se a 250.000 euros per guingueta.Des de l’entitat, els associats reclamaven la paralització del procés de licitació de les guinguetes i criticaven que aquest s’hagués iniciat en plena temporada turística. Fonts del consistori defensen que calia engegar el procés per garantir l’existència de guinguetes a les platges de Cambrils l’estiu vinent.