Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

L’Ajuntament de Barcelona precinta de forma cautelar la botiga Ladridos després de detectar-hi “greus incompliments”

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha precintat de forma cautelar la botiga de cadells Ladridos, ubicada al districte de Nou Barris. En la inspecció feta la setmana passada ja es van […]

Avatar
Agències 04/03/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha precintat de forma cautelar la botiga de cadells Ladridos, ubicada al districte de Nou Barris. En la inspecció feta la setmana passada ja es van detectar greus incompliments de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals i per això s’ha promogut per la via d’urgència l’expedient per al cessament de l’activitat. El precinte és el pas previ per posar fi a la venda de cadells en aquest establiment i se suma a l’expedient sancionador que ja està en curs. Des que es van fer públics els incompliments detectats per la Guàrdia Urbana i el Departament de Gestió i Protecció dels Animals, el consistori informa que hi ha hagut més denúncies de persones que havien comprat animals a la botiga.

L’Ajuntament agraeix la implicació de les entitats animalistes i les diverses denúncies per fer aflorar pràctiques il·lícites, ja sigui maltractament o el comerç il·lícit o irresponsable.En una primera inspecció a la botiga la setmana passada, es van detectar animals malalts a la venda i 18 cadàvers en l’arco congelador que no figuraven com a morts en el llibre de Registre de l’establiment. La Guàrdia Urbana també va obrir diligències davant del fet que la veterinària contractada per la botiga a que estava a l’establiment, de nacionalitat veneçolana, no té el títol professional convalidat a l’Estat i no està col·legiada. Per tant, no pot exercir la pràctica veterinària.En aquests moments, el districte de l’Eixample està també finalitzant un expedient de cessament de l’activitat a la botiga Bitxets, pels mateixos motius, i arran dels fets evidenciats pels serveis de Protecció dels Animals i la policia local en la inspecció realitzada el passat mes de desembre, que va donar lloc a la intervenció de 34 cadells.Des de 2013 fins ara l’Ajuntament ha tancat 9 botigues amb incompliments de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’animals i s’han intervingut més de 900 cadells.