Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

L’Ajuntament de Barcelona planteja “assumir les despeses” d’un lloguer social o la cessió de la Casa Buenos Aires

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha demanat a la congregació Pares Baüls, propietària de la Casa Buenos Aires, que estableixi un lloguer social al col·lectiu que l’ocupa o a ells mateixos […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha demanat a la congregació Pares Baüls, propietària de la Casa Buenos Aires, que estableixi un lloguer social al col·lectiu que l’ocupa o a ells mateixos fins que el consistori en segui el propietari. El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha explicat que després del “fracàs” d’intent de desallotjament de la casa s’han posat en contacte amb els propietaris i ha afirmat que estan disposats a “assumir les despeses”. Ha afegit que el desallotjament és “absurd” perquè ja s’han iniciat els tràmits d’expropiació i perquè el propietari no hi té cap projecte. El regidor ha dit que esgotaran totes les vies però ha afirmat que per negociar cal que es retiri l’ordre de desallotjament.

Serra ha explicat que la propietat els ha dit que estudiarien la proposta, tot i que ha apuntat que fins ara “ha estat molt difícil la interlocució” amb ells. “Estem disposats a poder cobrir amb les despeses i a donar seguretat jurídica al projecte”, ha manifestat. En aquest sentit, ha plantejat que una possible solució seria la cessió al consistori o al col·lectiu fins que finalitzi el procés d’expropiació, que podria trigar fins a dos anys, o establir un lloguer social. El regidor ha assegurat que la voluntat de l’Ajuntament un cop en sigui el propietari és que esdevingui un equipament municipal i que hi hagi habitatge dotacional per a la gent gran, reivindicacions que comparteixen amb el col·lectiu que ocupa l’immoble. Sobre el desallotjament, Serra ha destacat que la forta presència ciutadana ha aconseguit aturar-lo i ha recordat que sempre ha demanat al Departament d’Interior que apliqui “criteris de proporcionalitat” i no enviï antiavalots contra veïns i famílies vulnerables.