Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’Ajuntament de Barcelona pagarà l’enterrament d’una prostituta que sospita que era víctima d’explotació sexual

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona es farà càrrec de l’enterrament d’una prostituta que sospita que era víctima d’explotació sexual. La Lily va morir a l’hospital per una malaltia, tot i que […]

Avatar
Agències 08/04/2019

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona es farà càrrec de l’enterrament d’una prostituta que sospita que era víctima d’explotació sexual. La Lily va morir a l’hospital per una malaltia, tot i que veïns del carrer Robador, on exercia, asseguren que era apallissada pel seu proxeneta. El consistori ja fa temps que va portar el seu cas a instàncies judicials i policials. La pròpia regidora de Feminismes, Laura Pérez, ha apuntat que des de l’Ajuntament s’han utilitzat “tots els mecanismes municipals per millorar la seva situació”, que està als jutjats. “No pot quedar impune”, ha afegit. Fonts dels Mossos d’Esquadra han assegurat a l’ACN que no s’està investigant la seva mort com a violenta.

“La mort de la Lily ens confronta amb les mancances d’un sistema que no l’ha pogut protegir”, ha reconegut Pérez, que recorda que l’Ajuntament va desplegar de forma pionera una unitat específica contra el tràfic i l’explotació de persones. La Unitat Municipal contra el Tràfic d’Éssers Humans (UTEH) es va crear entre 2015 i 2016, i ha atès 180 casos en dos anys la majoria per explotació sexual, però també laboral i per mendicitat.