Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’Ajuntament de Barcelona mobilitza treballadors municipals per cobrir les mancances a les residències

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha començat a mobilitzar treballadors municipals per cobrir les mancances a les residències. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que després d’una reunió aquest diumenge […]

Avatar
Agències 30/03/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha començat a mobilitzar treballadors municipals per cobrir les mancances a les residències. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que després d’una reunió aquest diumenge amb la Generalitat, que té la competència de les residències, una oficina tècnica unificada coordinarà la tasca de les administracions a les 260 residències de la ciutat. Aquest dilluns els Bombers de Barcelona han actuat en diverses residències fent tasques de desinfecció. Colau ha explicat que a l’espera del personal de la Generalitat “que arribarà aquesta setmana” també hi ha “personal tècnic municipal que ha començat a fer feines logístiques” i ha avançat que “caldran més actuacions”.

Colau ha explicat que aquest diumenge es va fer una “reunió d’urgència” amb la conselleria d’Afers Socials i la de Salut de la Generalitat “per anar tots a una” a través de la creació d’una nova oficina per coordinar els recursos de les administracions per atendre les peticions que arriben des de les residències de gent gran. L’alcaldessa ha insistit que el consistori ha tingut la iniciativa tot i que les residències són competència de la Generalitat de Catalunya. Ha dit que la Generalitat durant aquesta setmana també aportarà més personal.”A Barcelona hi ha unes 260 residències en més de la meitat hi ha almenys un cas de coronavirus”, ha exposat Colau. Ha afegit que la nova oficina està “catalogant” les residències en tres grans grups, les que tenen recursos suficients per entomar la situació, les que necessiten “algun tipus d’acompanyament, ajuda o reforç” i les que “tenen molt poc espai, un alt grau d’afectació i potser s’ha de plantejar el trasllat” de les persones grans en altres equipaments. “La gent gran és un dels col·lectius més vulnerables”, ha destacat Colau, que ha indicat que la setmana passada després d’analitzar la situació a Itàlia i a Madrid es van dirigir al Departament d’Afers Socials i es van trobar que “no hi havia personal suficient per fer el seguiment necessari” ni tampoc “material”. Ha dit que per això el consistori ja va aportar personal per tal de “fer trucades perquè ni tant sols hi havia un llistat actualitzat de les residències de la ciutat i en quina situació es trobaven”.També ha recordat que els pavellons municipals en una setmana han permès incorporar 600 llits als hospitals de la ciutat “en un temps rècord”. Ha fet aquestes declaracions des de les portes d’una de les residències que els Bombers de Barcelona han treballat per desinfectar aquest dilluns.