Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’Ajuntament de Barcelona lliura les claus de la primera promoció d’habitatge per a joves en més de deu anys

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest dilluns les claus de la primera promoció d’habitatge assequible per a joves des de fa més de 10 anys. Són una quarantena de […]

Avatar
Agències 09/12/2019

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat aquest dilluns les claus de la primera promoció d’habitatge assequible per a joves des de fa més de 10 anys. Són una quarantena de pisos destinats a joves d’entre 18 i 35 anys i ubicats en un bloc construït en una de les naus del recinte de Fabra i Coats, a Sant Andreu. La promoció de Can Fabra l’ha construïda l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) i es tracta del primer edifici d’habitatge de lloguer públic que s’edifica a l’interior d’una nau industrial. El nou edifici que s’incorpora al parc d’habitatge públic de la ciutat va iniciar les obres al mes de juny de 2017 i ha costat 6,3 milions d’euros més IVA.

El bloc consta d’un total de 46 pisos, amb una superfície mitjana de 64 metres quadrats per pis. D’aquests, 41 són per a joves mentre que els cinc restants seran residències d’artistes que treballen a la xarxa de fàbriques de creació i fan estades a la ciutat a través d’intercanvis. Aquests cinc habitatges els gestionarà l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).A banda, també hi ha un espai al bloc perquè pugui assajar-hi la colla castellera Jove de Barcelona. Es tracta d’una part de la nau amb un gran buit central d’aproximadament 10 metres per 10 metres amb el sostre a 9 metres d’alçada.