Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

L’Ajuntament de Barcelona invertirà prop de 3 MEUR per renovar 49 àrees de joc de la ciutat

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona invertirà 2,95 MEUR per millorar i reurbanitzar 49 àrees infantils. Les actuacions tindran una primera durant la qual s’actuarà en 19 àrees. A partir […]

Agències 29/12/2022

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona invertirà 2,95 MEUR per millorar i reurbanitzar 49 àrees infantils. Les actuacions tindran una primera durant la qual s’actuarà en 19 àrees. A partir de l’estiu vinent, està prevista la remodelació de 30 més. A més, es comptarà amb 41 projectes d’àrees totalment accessibles i l’estudi de millora de 16 més. L’Institut Municipal de Parcs i Jardins ha realitzat un estudi sobre els usos dels espais de joc infantil de la ciutat que ha comptat amb 7.000 enquestes i que servirà per obtenir informació per fer-ne millores. Segons aquest treball, la majoria d’usuaris van a àrees properes a casa o l’escola, tenen uns 4,6 anys de mitjana, s’hi estan més de mitja hora diària i interactuen amb altres persones.

Els elements preferits pels infants són el multijoc, el gronxador i el tobogan i troben a faltar saltadors i tirolines. D’altra banda, les famílies reclamen més elements d’ombra, ampliar zones amb molta concurrència, posar més bancs, lavabos públics a prop i la necessitat d’incorporar més gronxadors.

A banda de les enquestes, durant un any s’han col·locat uns dispositius als tobogans per detectar la temperatura i polseres als infants per conèixer el recorregut que fan dins les àrees de joc. La informació recopilada confirma les preferències expressades en l’enquesta.