Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

L’Ajuntament de Barcelona insta el govern municipal a aplicar els dispositius necessaris per evitar els ‘botellons’

ACN Barcelona.-La Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona ha instat el govern municipal a aplicar els dispositius necessaris per evitar els ‘botellons’. […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Barcelona.-La Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona ha instat el govern municipal a aplicar els dispositius necessaris per evitar els ‘botellons’. Ho ha fet amb l’aprovació per unanimitat d’una proposta presentada per Junts. El text reclama al govern municipal que dugui a terme les actuacions i els dispositius pertinents per acabar amb aquestes situacions, així com que es faci complir l’ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadania a l’espai públic de Barcelona. El grup municipal de Junts ha afirmat que han detectat fins a 48 punts de la ciutat on es produeixen ‘botellons’ i altres concentracions de ciutadans que provoquen molèsties al veïnat.

Entre aquests hi ha 13 a Ciutat Vella, com el passeig del Born, la plaça dels Àngels, el front marítim, la rambla del Raval i altres places. També menciona set a l’Eixample, com l’Estació del Nord o el carrer Enric Granados; sis places de Gràcia; cinc punts a Horta-Guinardó i el mateix número a Nous Barris; quatre a Sants-Montjuïc, com la plaça de les Tres Xemeneies o el carrer Blai i el seu entorn; dos a les Corts i a Sant Andreu, entre ells el Parc de la Trinitat; tres a Sant Martí, com la zona de les platges; el Turó Park a Sarrià-Sant Gervasi. El portaveu del grup municipal de Junts per Catalunya, Jordi Martí, ha lamentat les declaracions “desafortunades” del regidor de Seguretat, Albert Batlle sobre els ‘botellons’ i ha apuntat que s’ha d’empatitzar amb les ganes d’esbarjo de la gent “però no es pot donar la imatge de barra lliure i impunitat”. Martí ha considerat que això ha passat les darreres setmanes, amb un “flagrant incompliment” de les restriccions sanitàries i de les ordenances.El regidor ha reconegut que davant determinades situacions, com les concentracions al passeig del Born, no es pot actuar però cal que la policia i els responsables polítics les previnguin i actuïn per evitar-les.